ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Alevi Kültür Derneğince düzenlenen "Aşure Günü" etkinliğine katıldı.

Tekintaş, Altınordu Cemevi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, cemevinin, kente kazandırılması noktasında her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Bundan sonraki süreçte de bu yapının en güzel hale getirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Tekintaş, "Şartlar ne olursa olsun bizlerin birbirimizden ayrılması mümkün değil. Bu şehirde birlikte yaşamanın, birlikte yola devam etmenin getirdiği mutluluğu yaşamamız gerekiyor. Kardeşlik duygusunu zedelemeden birbirimize destek olmalıyız." dedi.

Aşurenin, birlik ve beraberliğin temsili olduğunu vurgulayan Tekintaş, şunları kaydetti:

"Aşurenin önemi konulan farklı malzemelerin birleşmesi değil, bir bütünlük içerisinde birbirine zarar vermeden aynı tadı ve lezzeti ortaya koyacak şekilde aynı kazanda pişmesidir. Bu vesileyle bizi burada buluşturan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kardeş olduğumuzu, aynı dünyada, aynı inançla, aynı şuurla yaşadığımızı fark etmemiz gerekiyor. Sizlerden arzum şudur, güzel işlerde birbirimize destek olalım ve birbirimizi doğru anlayıp aynı istikamette birlikte yürüyelim. Geleceğe bırakacağımız miraslarımızda kardeşlik, birlik, dostluk olsun istiyoruz."

Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç ise Hz. Hüseyin'in, Kerbela'da gösterdiği haklı mücadelesinin kendisinden sonraki nesillere de örnek olduğunu anlatarak, "Kerbela olayı bütün İslam ve Müslüman aleminin ortak değeridir. İçerisindeki bin bir çeşit malzeme ile Anadolu'nun sahip olduğu çeşitli kültürleri ortaya koyan aşure bir kaynaşma ve birleşme yemeğidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özenç, Başkan Tekintaş'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.