TRABZON (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Orta ve Doğu Karadeniz'deki 7 il sakin bir gün geçiriyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 15 Şubat Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Trabzon'da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri bazı bölgelerdeki çalışmalarını sürdürdü.

Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak başta olmak üzere cadde ve sokaklar en sakin günlerinden birini yaşıyor.

Öte yandan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçilerin de satış yaptığı görüldü.

- Ordu

Ordu'da salgının önlenmesine yönelik ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sakin bir gün yaşanıyor.

Kısıtlama kapsamında kentteki ana cadde, sokak ve meydanlar boş kalırken, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde polis ve jandarma ekiplerinin denetimleri sürüyor.

Kentte, sokak hayvanları ise belediye ekiplerince besleniyor.

- Giresun

Başta kentin en işlek yerlerinden Gazi Caddesi ve Atatürk Meydanı olmak üzere cadde ve sokaklar boş kaldı.

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Öte yandan "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle çiçekçilerde yoğunluk yaşandığı görüldü.

- Rize

Rize'de, Kovid-19 salgınının önlenmesine yönelik ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sakin bir gün yaşanıyor.

Polis ve jandarma ekipleri, yol kontrol ve denetimlerini belli noktalarda sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımlar devam ederken, belediye ekipleri ise bazı bölgelerde yol onarım çalışması gerçekleştiriyor.

- Artvin

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Artvin'de de sessiz bir hafta sonu yaşanıyor.

En hareketli yerlerden İnönü, Cumhuriyet caddeleri ile Kültür Sokak ve Atapark başta olmak üzere kent genelinde sessizlik hakim.

Ara sokaklarda bazı vatandaşların civardaki market ve fırınlara ekmek, su gibi temel besin maddelerinin alışverişi için gittikleri gözlemlenirken, polis ekipleri de kontrol noktalarında denetimlerini sürdürüyor.

Öte yandan Artvin-Ardahan, Artvin-Rize devlet kara yolunda da sakinlik hakim.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de hafta sonu kısıtlaması nedeniyle şehir merkezinin işlek noktaları Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Fatih Parkı'nda sessizlik hakim.

Cadde ve sokakların boş olduğu kentte, Gümüşhaneliler büyük oranda kısıtlamalara uyuyor.

Kentte, genelge kapsamında açık olması gereken işletmeler hizmet verirken, "14 Şubat Sevgililer Günü" dolayısıyla bazı çiçekçilerin de açık olduğu görüldü.

- Bayburt

Bayburt'ta tarihi Saat Kulesi Meydanı, Cumhuriyet, Ozulu caddeleri ve Kadıoğlu Parkı da kısıtlama dolayısıyla boş kaldı.

Emniyet ekipleri, kısıtlama kapsamında ana caddelerde denetim yaptı.

Genelge kapsamında açık olması gereken iş yerleri ise hizmet vermeye devam ediyor.