Gaziantep’te Selahattin Döner adlı vatandaş, sigortasının yapılabilmesi bahanesiyle kendisine attırılan imzanın ardından 550 bin vergi borcuyla şoka girdi.
Selahattin Döner, 2004 yılında çalışmak amacıyla Antalya’ya gitti. Döner’e, çalışmaya başladığı şirketteki kişiler tarafından sigortasının yapılabilmesi bahanesiyle çeşitli evraklara imza attırıldı. Antalya’da 1 yıl çalıştıktan sonra Gaziantep’e dönen Selahattin Döner, 2009 yılında evlendi. Evlendikten sonra evine gelen mahkeme evraklarını inceleyen Döner, adına açılan bir şirketin 550 bin TL vergi borcu olduğunu öğrenince büyük şok yaşadığını dile getirdi.
Döner, 2005 yılından bu yana Gaziantep’te olduğunu, adına kurulan şirkette adı geçen ve yüzde 50 hisseye sahip olan Rasim K.’nin vefat ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Ben 2004’te Antalya’ya gittim. Antalya’da iş buldum. Sigorta için bana imza at dediler. İmzadan sonra işyerine gittim, Rasim K. oradaydı. Kendisini tanımıyorum. İş diye bana imza attırdılar. İmzadan sonra dediler ki sigorta. İmza attım, tekrar geri Antep’e geldim. 2005 yılında Antep’e geldikten sonra evlendim, adresim belli oldu ve direkt bana vergi borçları geldi. 4 yıl sonra kağıtlar gelmeye başladı. Direkt ben buradan Gaziantep Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundum. Vergi borçları olarak yazıyor. Vergi borçları olarak yazdığı için ben buradan suç duyurusunda bulundum. Sonradan anladım ki o yaptıkları sigorta değil, üzerime şirketler yazılmış. Şirketler kurulmuş. Bunlarla benim bir alakam yoktur."
Kandırıldığını ve yaşadığı zor durumdan dolayı intihar etmeyi düşündüğünü kaydeden Döner, “Bu evrakların yüzünden 4 ay da cezaevinde yattım. Diyeceğim şey şudur; Allah için bana sahip çıksınlar, yardımcı olsunlar. Şu an 550 bin TL vergi borcum var. Bu parayı benim ödeyecek durumum yoktur. Bu borcu ödemezsem bana 8 yıl hapis cezası verilecek. En son çare intihar kaldı. İntihar etmeyi düşünüyorum. Çünkü yapacak başka bir durumum yoktur. Ailem var, 2 çocuğum var, onlara kim bakacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum. Bana sahip çıksın, yardımcı olsun. Çünkü ben şu an tam bir bunalımdayım” açıklamasında bulundu.
Selahattin Döner’in eşi Behiye Döner, eşinin kurulan şirketle hiçbir ilişkisinin olamayacağını söyledi. Hamileyken eşinin suçsuz yere 4 ay cezaevinde kaldığını aktaran Döner, şöyle konuştu:
“Ben sadece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan rica ediyorum. Bizi bir aydınlığa çıkarsın. Tek dileğim budur. Şimdi diyorlar bu kağıtlardan dolayı eşime 8 yıl hapis cezası gelecek. Eşim cezaevine girerse 2 çocukla ben nasıl yapacağım. 300 TL ev kirası veriyorum. Eşim aylık bin TL maaş alıyor zaten. Eşim içeri girerse kim bakacak bana.”
(İHA)