TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Hatice Demirsoy, tereyağı ve süt satarak bedensel ve zihinsel engelli 3 çocuğuna bakıyor.

Fatih Mahallesi'ndeki iki katlı evinde eşi Mustafa, bedensel ve zihinsel engelli çocukları Saliha (28), Harun (26) ve Eren Demirsoy (15) ile yaşayan Hatice Demirsoy, çalışkanlığı ile ailesini ayakta tutuyor.

Beş çocuk annesi Hatice Demirsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç çocuğunun doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Büyük çocuklarının sağlıklı dünyaya geldiğini ve onlardan 6 torun sahibi olduğunu ifade eden Demirsoy, anneanne ve babaanne olmanın dışında kendi çocuklarıyla da bir bebekle ilgilenir gibi ilgilendiğini anlattı.

Engelli çocuklarını özenle bakarak büyüttüğünü ifade eden Demirsoy, eşinin iş bulduğunda günlük çalışabildiğini, kendisinin de evin geçimini sağlamak için tarlada çalıştığını, süt ve tereyağı sattığını kaydetti.

Çalışkan biri olarak ve çocuklarına çok iyi bakan bir anne olarak çevresinden sürekli takdir gördüğünü ifade eden Demirsoy, şunları dile getirdi:

"Güne çok erken başlıyorum. Hep çocuklarımla ilgileniyorum. Sabah kalktığımda kahvaltılarını yediriyorum. Banyolarını yaptırıyorum. Çok zor ama ben hiç zorlanmıyorum, seve seve bakıyorum. Onlarla ilgilenmekten çok memnunum. Beni görenler, 'sen nasıl annesin, ne kadar çalışkan annesin' diyorlar. 'Her işi başarıyorsun, bir bakıyoruz süt satıyorsun, tereyağı satıyorsun, çocuklarla ilgileniyorsun' diyerek beni takdir ediyorlar."

Tarlada çalışırken de çocuklarını yanından ayırmadığını onları da tarlaya götürdüğünü anlatan Demirsoy, "Tarlaya çalışmaya gidiyorum. Tarlaya giderken çocuklarımı bindiriyorum arabaya hep beraber tarlaya gidiyoruz. Tarlada işlerimi yapıyorum. Çocuklarımla beraber piknik yapıyorum. Onlarla ilgileniyorum, tarla işleriyle de ilgileniyorum. Öyle zamanımızı geçiyoruz" ifadesinde bulundu.

- Çocuklarını 10 yıldır fizik tedavi merkezine götürüyor

Çocuklarının tedavileri için 10 yıldır haftada 2 gün Tokat'taki fizik tedavi merkezine götürdüğünü de söyleyen Demirsoy, "yürüyemez" dedikleri çocuklarının attığı küçük adımların kendisini mutlu ettiğini, çocuklarının tedavisini bıkmadan sürdüreceğini vurguladı.

Engelli çocuğu olan ailelere de seslenen Demirsoy, "Televizyonda çocuklarına bakmayan anneleri gördüğümde üzülüyorum. Engelli çocuğu bulunan aileler çocuklarını tedavilerinde varsa fizik tedavi merkezlerine götürsünler, ilgilensinler, çok faydası oluyor. Azmimi hiç yitirmedim. 10 yıldır gidiyorum, gitmeye devam edeceğim. Çocuklarım için ben her şeyi yaparım" diye konuştu.

Devletin maddi ve manevi olarak yanlarında olduğunu söyleyen Demirsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a engellilere ve ailelerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.