KASTAMONU (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti.

Antalyalı, TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kastamonu'da toplam yatırım tutarı 94 milyon 876 bin liralık 223 projeye IPARD Programı kapsamında 48 milyon 691 bin liralık hibe tutarı ödendiğini bildirdi.

Kastamonu'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Antalyalı, "Bugüne kadar Kastamonu’da toplam yatırım tutarı 94 milyon 876 bin liralık 223 projeye IPARD Programı kapsamında 48 milyon 691 bin liralık hibe tutarı ödendi. Bu desteklerle açılan işletmeler şehirlerimizin ekonomisine ciddi katma değer sağlıyor. Gelecekte bu yatırımların artarak devam etmesini temenni ederim. Kastamonu her şeyin en güzelini hak ediyor." dedi.

Açıklamanın ardından TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Antalyalı'ya çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Antalyalı, sunumun ardından koordinatörlüğün yeni hizmet binasını gezerek çalışanlarla sohbet etti.

TKDK'den hibe desteği alan bazı tesislerde incelemelerde de bulunan Antalyalı, yatırımcılarla görüş alışverişinde bulundu ve talepleri dinledi.

Antalyalı, Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı, Yakup Ağa Külliyesi ve Nasrullah Camisi gibi kentin tarihi yerlerini de ziyaret etti.