SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bedensel engellilerle buluştu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Güzel Sanatlar Kampüsü’nde "Biz de varız" etkinliğinde bedensel engellilerle bir araya geldi.

Yrd. Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu, öğretim görevlisi Şadiye Nur Güleç ve öğretim görevlisi Esma Gökmen'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk etkinliği, üniversite öğrencilerin ilgisini çekti.

Burada engelli bireylerle resim yapan ve boccia ile badminton oyunları oynayan öğrenciler, daha sonra birlikte müzik çalarak eğlendi.

Etkinlikte konuşan OMÜ engelli öğrenci temsilcisi Ahmet Tayfur Arslan, engelli bireylerin toplumda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Engelli bireylerin toplum içinde psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarla karşılaştığını vurgulayan Arslan, "Bu sorunlar, engelli ve ailesinin bu durumla yüz yüze gelmesiyle başlamakta zaman geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Engelli bireyin yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar, hem aile hem de sosyal çevresinde kendini gösterir. Engellilerin yaşadığı en büyük sıkıntı ayrımcılığa uğramalarıdır." dedi.