SAMSUN (AA) - Vezirköprü Emniyet Müdürü Hakan Karslı, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Karslı, yaptığı açıklamada, bayram alışverişi yapan vatandaşların yankesici ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istedi.

Bayram arifesinde alışverişlerde bir hareketlenmenin başladığını belirten Karslı, “Bayramların güzel olan tarafı halkın bayram alışverişleri yapmasıdır. Ancak bunun yanı sıra fırsat kollayan yankesiciler, hırsızlar ve dolandırıcılar, vatandaşlarımızı kandırmaya yönelik hareketler içerisine girmektedirler. Özellikle çarşı ve pazarlarda piyasaya sahte para sürmeye çalışabilirler. Bu nedenle vatandaşlarımız aldıkları paraları mutlaka kontrol etsinler" diye konuştu.

Güvenlik önlemleri hakkında da açıklama yapan Karslı, “Bayram süresince, gezici ekiplerin sayısını artırdık. Yine de tatile giden vatandaşlarımız mutlaka evde olmadıklarını, komşularına bildirsinler. Burada kalan komşuları da mahalle ve sokaklarında şüphelendikleri bir durum ile karşılaşırlarsa 155 Polis İmdat telefonuna bildirsinler ki ekiplerimiz işlem yapsın” dedi.