Özellikle  2015 yılında ‘Adı Mutluluk’ adlı dizisi için çekilen afişin yanına günümüzdeki fotoğrafı koyularak estetik yaptırdığı iddiaları ortaya atılan Zeynep Bastı, hayatının hiç bir döneminde estetik yaptırmadığını açıkladı. 
Zeynep Bastık, hayranlarından gelen soruları yanıtlarken “Estetik yaptırdın mı?” sorusuna, “Buna ne diyim ki, yani.. O fotoğraf 2015’de çekildi. 22 yaşındayım. 22 yaşında burun ameliyatı yaptırıp böyle mi yaptırır. Sadece soruyorum. Bu nizami bir burun değil. Teşekkür ederim, bu kadar nizami göründüğü ve  bunun estetikli olduğuna dair haberler için fakat burnum zaten çok güzel burun değil. Estetiğim yok. Hiç bir yerimde yok’” dedi.


Zeynep Bastın, sözlerine şu şekilde devam etti: “O fotoğrafta şöyle estetik yaptırmadan önceki halim konulmuş fotoğraf 20154de ilk oynadığım dizinin afiş fotoğrafı. Adı mutluluk diye dizi. Orada Gonca karakterini oynuyordum ve kız gotik bir kızdı. Makyajı da siyah bir makyajdı.. 
Çözünürlük berbart, o karakter ben değilim Gonca karakteri, ışık falan.. Evet cadı gibi çıktığım doğru. Ama hayatımın hiç bir döneminde öyle bir insan değildim. Yaptırmadım… 
Bu kız size ne etti, ne yaptı? Yok estetik, yok bilmem ne? Estetik yaptırsam fark edersiniz. Hayatım boyunca estetik yaptırmayacağım demiyorum. 
26 yıllı dünyalıyım, hayatımın hiç bir döneminde estetik yaptırmadım!”