Gelibolu ilçesine bağlı Yalova köyünde orman yangını çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ederken havadaki rüzgarın yangını daha da arttırdığı belirtilirken 300 kişinin yaşadığı Yalova köyünün tedbir amaçlı tahliye edildiği bilgisi geldi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli " Bütün ekiplerimiz orada" açıklamasında bulundu. 

Yalova köyü Ilgardere mevkiinde bugün 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görüldü. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Çok sayıda ekip canla başla müdahale ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  "Çanakkale'deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz, 400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada" açıklamasında bulundu.Yangının büyüklüğü bir çok bölgeden görülüyor

Tarihi yarımada içindeki Yalova köyü Ilgardere mevkiinde  şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görülüyor. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Şiddetli poyrazın ekiplerin işini güçleştirdiği, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın alevlere teslim olduğu bildirildi.Yalova Valisi İlhami Aktaş, İkinci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile ilçe kaymakamları bölgede inceleme yaptı.

Tarım arazilerini de zarara uğrattı

Yangın, tedbir amaçlı tahliye edilen köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

Çıkan yangın korkuya neden olurken Çanakkale Boğazı neredeyse tamamen dumanla kaplandı.. İşte boğazdan ve yangın bölgesinden objektiflere yansıyanlar: