5 belediye başkanının AK Parti'ye katılımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sayının önümüzdeki haftalarda daha da artacağına inancım tamdır." dedi.

Erdoğan, "AK Parti belediyeleri artık sadece kaliteli hizmetin değil, aynı zamanda dayanışmanın, paylaşmanın da öncüsü olacaklardır." ifadelerini kullandı.

"GERÇEK YÜZLERİ İFŞA OLMAYA BAŞLADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden daha bir sene bile geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye, gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Kadromuzu yeni isimlerle takviye etmeyi sürdüreceğiz. Bu sayının önümüzdeki haftalarda daha da artacağına inancım tamdır." Yüreğinde millet sevdası olan herkese kapımızı açık. Aramıza yeni katılan ya da katılacak belediye başkanlarımıza her türlü desteği vereceğiz.

AK Parti'nin şiarı gönül belediyeciliğidir. Vatandaşların kendini bize yakın hissetmesini sağlamalıyız. Halkımızla asla bürokratik duvarlar örmemeliyiz. İnsanımıza tepeden bakmak  AK Partiliye yakışmaz. Bir işi yapmayı gönülden isteyen kimse o işi yapmanın yolunu mutlaka bulur. Buna karşılık tembel siyasetçilerin en büyük serveti mazeretleridir.

CHP gibi seçim döneminde vatandaşa vaat yağmuruna tutup seçim sonrası bunları unutanlardan olmadık. Biz ahdine sadık bir kadroyuz. Biz verdiği sözlerin arkasında duran, projeleriyle yaşayan bir partiyiz. Biz icraatlerı ile projeleri ile temayüz etmiş bir hareketiz.

Dert çekmiş bir siyasetçi olarak hangi zorluklarla yüzleştiğinizi gayet iyi biliyorum. 4.5 yıllık belediye başkanlığım döneminde, tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık.

Görevlerinizi asla hafife almayınız.  Belediyelermizi sadece sınırlarımız içinde değil yurt dışında da önemli projelere imza atıyor. Belediyelerle ülkemizin en ücra köşelerine ulaşma imkanı buluyoruz. Hizmet yolculuğumuzda mahalli idareler daima lokomotifimiz ve iftiharımız olmuştur. 

Maddi bakımdan durumu nasıl olursa olsun her bir belediyemizin derinden öğreneceği pek çok değerli bilgi bulunuyor. AK Parti olarak imkanları daha iyi konumda olan belediyelerimizi daha kötü olanla ensar-muhacir olarak birbirine zimmetliyoruz. Amacımız tecrübelerin de paylaşılmasına fırsat tanımaktır. Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelerimiz sıkıntı çekerken Batı'daki belediyelerimiz keyfe keder işlere kaynak ayırıyor. Belediyelerde 82 milyonun her bir ferdinin hakkı vardır. AK Partili belediyeler dayanışma ve paylaşmanın da öncüsü olacak.

Bırakın araç gereç gibi kaynakları atıl halde bekletmeyi, Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur.

Hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hale düştüklerini görüyorsunuz. Son yerel seçimlerin üstesinden daha bir sene geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye başladı. Bu millet hizmet üretenle laf üretenlerin ayrımını her zaman yapar. Başkalarının kısır siyasetlerinin bizi esir almasına izin vermeyeceğiz. Sizden isteğim kendi gündeminize odaklanmanızdır.