İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  bir uyuşturucu çetesinin Balkanlar üzerinden uyuşturucu getirmeyi planladığını belirleyince şebekeyi takibe aldı.

DEMİR ATIP RANDEVULAŞTILAR

Uyuşturucunun Yunanistan'dan lüks bir tekneye yüklendiğini tespit eden narkotik ekipleri teknenin İstanbul sularına girmesiyle tekneyi denizden izlemeye aldı. Teknik takiple de desteklenen izlemede, teknedekilerin Fatih'te bir buluşma gerçekleştireceğini belirleyen ekipler, tekneler Fatih Balat'a demir atıp, teknediklerin randevulaştıkları şahıslarla buluşup görüştükten sonra tekneden bir minibüse paketler taşımaya başlamasıyla harekete geçti.

PAKETLERİ İNDİRİRKEN BASILDILAR

Operasyonu yöneten amirin, telsizden "harekete geçin" talimatıyla başlatılan filmleri aratmayan baskında  biri Arnavut 7 şüpheli gözaltına alındı. Paketlerin indirildiği lüks tekne ve minibüs de yapılan aramalarda paketler halinde 280 kilo "Skunk" olarak adlandırılan uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis, gözaltına aldığı 7 şebeke üyesine emniyete götürüp sorguya aldı.

POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKMEMEK İÇİN

Polisin yaptığı çalışmada, çetenin neden lüks yatları tercih ettiği de tespit edildi. Çeten polisin dikkatini çekmemek için  kendilerine zengin genç süsü verdiği anlaşılırken, Yunan Adaları'na geziye çıkan iş adamı çocukları görüntüsüyle hareket eden çeteden ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 3 milyon dolar olduğu öğrenildi.

NORMAL ESRARDAN 10 KAT DAHA ETKİLİ

Ele geçirilen ve Skunk olarak adlandırılan uyuşturucu, hibrit esrar olarak biliniyor. Normal esrarın 10 kat daha güçlendirilmiş hali olan bu uyuşturucu son dönemlerde uyuşturucu çetelerinin rağbet ettiği bir uyuşturucu olarak polisin karşısına çıkıyor.