Ancak bu durum tamamen yanlış algılanıp yanlış yorumlanıyor ve kesinlikle genç kitlelere yanlış empoze ediliyor. Basitleştirilmiş başarı hikâyeleri, girişimcilerin sosyal medya gibi ortamlarda kısa zaman kazanımları gibi gösterilen milyon dolarları göz boyuyor ve genç nesil bu yaşam tarzına çok fazla özeniyor.

Fakat işin iç yüzü kesinlikle öyle değil. Suni değil! Gerçek başarı hikâyelerinin başrolleri yıllarca zorlu şartlara katlanmış, çoğu zaman batmış ve pes etmeden tekrar ayağa kalkmış insanlardır. Bu hep göz ardı ediliyor.

Kolay Para Ne Zaman Kolay?

Kazancın kolay hale gelebilmesi için kurulan sistemlerin, iş yapılarının ve girişimlerin altında çok büyük emek ve çok uzun bir çalışma dönemi yatıyor. Örneklendirmek gerekirse bir girişimin başarıya ulaşma süreci, girişimin kazandırdığı dönemin neredeyse 4/3’ü konumunda. Yani başarılı bir işletme 3 yıl uğraş, emek ve çaba gösterdikten sonraki 1 yıl altın çağını yaşayabiliyor.

Kolay Para Kazanmak Çocuk Oyuncağı Mı?

Dijitalleşen dünyada başarı; bir post atıldığı anda her şey olur algısını yenmiş ve hedefleri uğrunda savaşmayı göze alan kişilerin olacak. 

Gençler kısa yoldan suni işlerle para kazanmaya değil, gerçek girişimciliğe merak salmalılar ve bu yolda doğru kişileri rol model almaları gerekir.