Dijital dönüşümün yanı sıra Covid-19 pandemisinin de etkisiyle ticari hayatın internet ortamına taşınması kaçınılmaz oldu. Daha çok ev eşyası, elektronik cihaz, kitap gibi mal satışı üzerine kurulu e-ticaret sitelerinin yanında artık günümüzde hizmet sektörü de satışlarını online olarak gerçekleştirmekteler. Uzaktan eğitimlerin başını çektiği hizmet sunumlarında en büyük boşluk ise belki de günlük hayatta hepimizin başını ağrıtan tamirat/tadilat işlerindeydi. Ta ki Wilio bu konuya el atana kadar...

Evet, doğru okudunuz. Artık evinizde ya da bahçenizde ihtiyaç duyduğunuz tamirat ve tadilat işleri için işinin ehli ustaları Wilio sayesinde internet ortamından bulmanız mümkün.

Öncelikle Wilio’yu size tanıtmakla başlayalım. Wilio, 2017 yılında Slovakya’da kurulmuş online bir platform. Başlangıçta, evlerinde tamirat yaptırmak isteyen müşteriler ile bu işleri yapabilecek profesyonel hizmet sağlayıcıların birbirine kolay ulaşmalarını hedeflemeyi amaç edinen Wilio, zamanla gelişerek birçok farklı kategoride Dünyanın farklı ülkelerinde hizmetlerini sürdürmekte. Kurulduğu günden bu yana Slovakya’da 400’ü aşan kategoride 50.000’i aşkın projenin tamamlanmasına aracılık eden Wilio şimdi de Türkiye piyasasında.

Wilio Aslında Nedir?

Wilio, kullanımı kolay bir ara yüzle hem müşterilere hem de hizmet sağlayıcılara bir nevi aracılık hizmeti veriyor. Web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden müşteri ya da hizmet sağlayıcısı olarak kayıt olmakla faydalanmaya başlayabileceğiniz Wilio, müşteriler için işi yapabilecek ustaları, ustalar için ise açık işleri bulmak ve belirlemek adına çeşitli varyasyonlar sunuyor. Müşteriler, kategoriler veya site içerisinde yer alan arama motoru üzerinden yapabileceği araştırmalar veya doğrudan iş ilanı vermek suretiyle usta bulabilirken; ustalar da oluşturdukları profiller sayesinde Wilio’nun algoritmik işleyişi ile müşterilere yönlendiriliyor. Böylece alt yapının yeterli olduğu bölgelerde 5 dakika kadar kısa bir sürede dahi aradığınız ustaya veya işe kavuşmanız mümkün olabiliyor.

Sanal âlemde yer alan birçok uygulamada olduğu gibi Wilio’da da uymanız gereken bazı kurallar ve yaptığınızda sizin için avantaja dönüşecek bir takım detaylar mevcut. Özellikle hizmet sağlayıcıları için önemli olan noktalara değinmek isteriz. İlk olarak, Wilio’da hizmet sağlayıcısı olarak hesap açabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerek. Ayrıca Wilio, karşılıklı güveni sağlamak amacıyla kimlik bilgilerinizi ve işin profesyoneller tarafından gerçekleştirilmesi için de mesleki sertifikalarınızı sisteme kaydetmenizi istiyor.

Sistem tarafından aranan bu gerekli bilgileri kaydettikten sonra yapmanız gereken kendinizi tanıtacak güçlü bir profil oluşturmak. Profilinizde kullandığınız fotoğraflar ve iş kategorinizi tanımlayacak kelimeler müşteriler için ilk izlenimi oluşturacaktır. Bu bakımdan ne kadar güçlü ve dikkat çekici bir profiliniz olursa iş alma ve müşteri bulma ihtimaliniz o oranda artacaktır. Profilinizde ayarlamanız gereken diğer bir konu da hizmet sunacağınız bölgeleri belirlemek. Hizmet verebileceğiniz yerleri doğru belirlemeniz size hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de yol masraflarınızı en aza indirecektir. Bu işlemi de doğru uyguladıktan sonra yapmanız gereken, Wilio’nun sizi uygun bir işe yönlendirmesi için oturumunuz açık halde takipte kalmak olacaktır.

Tadilat İşlerinde Tek Adresiniz Wilio

Profilinizde iş tanımınıza ilişkin yazdığınız yazılar ne kadar açıklayıcı ise Wilio’nun alanınızla ilgili işler için müşterileri size yönlendirme olasılığı o kadar fazla olacaktır. Bu nedenle uzmanlık alanınızı net bir şekilde yazmanızda fayda var.

Alacağınız işleri artırmak adına, iyi bir profilden başka yönlendirildiğiniz işler için ilgili olmanız, müşterilerinizle iyi bir diyalog kurmanız, sorunun çözümü için müşterilerinizden yeterli bilgi, fotoğraf ve videolar temin etmeniz, işlerinizi taahhüt ettiğiniz süre içinde tamamlayıp teslim etmeniz ve tabii ki makul bir fiyatla sunmanız gerekir. Böylece Wilio platformundaki hesabınız için yapılan olumlu yorumlar ve puanınız artacak, adeta Wilio’nun tercih sebebi olacaksınız.

Wilio’nun hem müşteri hem de ustalar için iyi taraflarından birisi de fiyatlandırma konusunda herhangi bir alt veya üst limit belirlemeyip bu konuda tarafları kendi aralarında serbest bırakmasıdır. Her ne kadar hizmet sağlayıcıları yapacakları işler için metrekare üzerinden veya saatlik çalışma bazında temel bir fiyatlandırma yapabiliyor olsalar da işin durumuna göre bu fiyatı müşterilerle karşılıklı olarak yeniden belirleyebiliyorlar.

Yazımızın genelinde tamirat/tadilat işlerinden bahsetmiş olsak da Wilio bunun dışında daha pek çok kategoride de hizmet vermekte. Bu kategorilere de değinmekte fayda görüyoruz. Wilio’da tamirat/tadilat işleriyle beraber fayans montajı ve kaplama, çatı aktarma, boyama, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat, bahçe ve temizlik işleri gibi alanlarda da hizmet veren ustaları bulabilirsiniz.

Kısacası Wilio aklınıza gelebilecek, ustalık gerektiren hemen her türlü iş için size bir teknik eleman veya müşteri bulmak konusunda oldukça iddialı. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri de Wilio dünyasını keşfetmeye bekliyoruz. Haydi tıklayın: www.wilio.com.tr