DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Uluslararası Su Dayanışma Yılı” konulu resim yarışmasında, Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nurseli Bilgilol, Ege Bölgesi 2.'si oldu.

“22 Mart Dünya Su Günü” nedeniyle İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrenciler yarım altın, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Suyun hayatın kaynağı ve dünyanın 4/3'ünü oluşturduğunu söyleyen Okul Müdürü Fatih Sadi, “Vücudumuzun da yüzde 80'i oluşturmaktadır. Doyasıya içtiğimiz, kullandığımız, yağmur olup yağdığında sevdiğimiz ama sel olup aktığında da korkutan sudur. Öğrencimizin özellikle suyun öneminin anlatıldığı eserle yarışmaya girerek Ege Bölgesi 2.si olmaları Manisa ve okulumuz adına sevindiricidir. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Yarışmanın amacının, suyun öneminin okullarındaki öğrencilere benimsetilmesi ve genç nesillerin bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususları sağlamak, ayrıca dereceye girecek eserlerin DSİ Genel Müdürlüğü’nün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek, su bilincinin öğrencilere ve vatandaşlara aktarılması olduğu belirtildi.