SATILDI MI?

Trabzon Değirmendere’de konumu ve özelliği ve büyüklüğü ile dikkat çeken,  Çimento fabrikasının arsası satıldı mı?

Trabzonlu bir iş insanının ilgilendiği arsanın satışı ile ilgili olarak Aşkale A.Ş. ile iki kez görüşüldüğüne dair bir bilgiye ulaştık.

Aşkale yetkililerine ulaşamadık.

Bu satışın gerçekleşip gerçekleşmediğini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na sorduk…

Zorluoğlu, ‘Benim bilgim yok.. Bana gelen bir bilgi yok’ dedi.

Çimento fabrikasının olduğu alan bir önceki belediye yönetimi tarafından ticari alan olarak ilan edilmişti..

MUHAMMET BALTA’NIN KRİZLERİ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın dünki TGC ziyaretinde kayıt dışı anıları gerçekten ölümüne bir Trabzonspor sevdalısı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Milletvekillerinin araçlarıyla protokol önüne gelmeleri ile ilgili yapılan bir eleştiri sonrası Milletvekili Balta, ‘’Ben vatandaş Muhammet  Balta olarak her zaman taraftarımızla iç içe maç izlemekten büyük zevk alırım. Ama bizim Trabzonsporluluğumuzun siyasete karıştırılmaması gerekir. Temsil ettiğimiz bir makam yüzbinlerce insan var. Paramız yokken elimizde bir ayva ile aç karnına tribüne gidip maçları izlerdik. Ben iki kez Trabzonspor maçı sonrası kalp krizi geçirip gözümü hastanede açmış bir kardeşinizim. Ve inanın şu an TBMM’de bütün anadolu illerinin milletvekilleri öylesine heyecanlı ki hepsi Trabzonsporlu.  Hem de öyle böyle değil. Şimdi şampiyonluğa kilitlendik. Allah’ın izniyle de çok güzel bir şekilde şampiyonluğu kutlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Kayıt dışı sohbette zaman zaman duygusal zaman zaman da kahkaha dolu anıları ile Balta gazeteciler gününe renk ve neşe kattı.

MİLLET BAHÇESİ’NİN ADI NE OLACAK?

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde eski Avni Aker Stadının yerine yapılan Millet Bahçesi ile ilgili isim konusuna hala net bir karar vermiş değil.

Bir çok kişinin gönlünde oranın eski adıyla yine Avni Aker ismiyle anılması geçiyor.

Ancak son karar bilindiği gibi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde…

Dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Avni Aker Millet Bahçesinin batı tarafında yapılması planlanan cephe sağlıklaştırma projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Bu bilgileri verirken Başkan Zorluoğlu’da, ilk olarak Ortahisar Millet bahçesi derken, ardından “Daha doğrusu Avni Aker Millet Bahçesi” diyerek sözlerine devam etti.

Başkan Zorluoğlu, cephe sağlıklaştırma sırasında Trabzonspor figürlerinin de ekleneceğine işaret etti.

Zorluoğlu, “Cephe Sağlıklaştırması. Ortahisar Millet Bahçesi daha doğrusu Avni Aker Millet Bahçesi tamamlandı, hizmete açıldı. Orada bir çok aktiviteyi yapıyoruz. İnsanlarımız yararlanıyor. Kuzey tarafındaki binaları yıktık. Ama şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bir sözümüz vardı. Batıdaki binaların cepheleri çok kötü olmuştu. Oranın cephe sağlıklaştırmasını da projesi tamamlandı. İhaleye çıktık. 16 adet bina, 4 bin 500 metre kare cephe, yüzey mantolama, dış cephe boyalama yapılacak. Oraya Trabzonspor ile ilgili bazı figürler koymayı planlıyoruz. Tamamlandığında Avni Aker Milet Bahçesi etrafı da güzel bir hale gelecek” dedi.

ZORLUOĞLU’NUN TESTİ NEGATİF ÇIKTI…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  soğuk algınlığı yaşamasına rağmen işlerini de bırakmadı.

Her ihtimale karşı test veren Zorluoğlu, kimsenin aklında şüphe kalmaması adına test sonucunu da mecliste açıkladı.

Zorluoğlu, meclisin ilk kısmı yani geçen ayın faaliyetleri ve ardından meclis üyelerinin gündem dışı sorularını yanıtladıktan sonra görevi Başkanvekili Atilla Ataman’a bırakmak istedi.

Bu sırada da, “Müsade ederseniz ben burada ayrılıp kürsüyü değerli Başkan Vekilimize bırakmak istiyorum. Biraz rahatsızım ama sonucu geldi negatif. Çok şükür sıkıntı yok” dedi.

Başkanlık makamına geçen Ataman’da, “Pozitif adamın, negatif sonucuna sevindik hep birlikte. Hayırlı olsun” yorumunda bulundu.

MİLLET İTTİFAKI GÖZLÜYOR!

Millet ittifakının iki güçlü partisi CHP ve İYİ Parti İl Başkanları Ömer Hacısalihoğlu ile Azmi Kuvvetli, ittifakın ruhun uygun duruşları ile dikkat çekiyor.

Her iki il başkanı sık sık da bir araya geliyor. Ortak politikalar üzerine çalışıyor…

İki il başkanı da büyükşehir belediyesinin bu ay başlayan ilk meclis toplantısını da izleyiciler kısmından izledi..

Burası Trabzon’un nabzının attığı yer dedikleri belediye meclisinde, gelişmeleri takip eden il başkanları sık sık da not aldı..

SÜRMENE’DE BIÇAK HORUNU…

Resul Hamza Emin’in tespitlerine göre, Sürmene’de bir ilk gerçekleşiyor.. İlçede buna bıçak horonu deniyor..

Neymiş bıçak horonu..

Emin’in kaleminden öğrenelim..

Sürmene esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Selahattin İsmailoğlu 3 dönem için yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı

İsmailoğlu dan sonra Yokuşbaşı muhtarı Mehmet Güney'de başkanlığa aday olduğunu açıklarken seçimlerin en ilginç adayı ise Kumbasar bıçak sarayının patronu Nesrin Kumbasar oldu.

Böylece tarihinde ilk defa bir bayan Sürmene esnaf adası başkanlığına aday oldu.



Üç başkan adayının ortak özelliği ise meslektaş olmaları.

Başkan Selahattin İsmailoğlu, Mehmet Güney ve Nesrin Kumbasar Sürmene de bıçak satış mağazası işletiyor.

Her üç adaya da başarılar diler, kazanan Sürmene olsun diyoruz.