ARAKLI ARAKLI OLALI…

Trabzon’un önemli ilçelerinden biri olan Araklı;

-Doğası

-Dağı

-Deniz

-Deniz kıyısı

-Yaylaları

-Coğrafyası ve özellikle de Kaleönü kıyıları ile ünlüdür… Ve Araklı, bu özellikleri ile şehrin gündemindeki yerini korurken bu günlerde bir başka olayla gündemde…

Hem de ülkenin gündeminde.. Hatta dünyanın.

İlçede yapımı devam eden Hükümet konağı ve Belediye Hizmet binası yapımında çalışan işçilerin padyum kurarak, moda defilesine çıkarmış gibi yaptıkları gösteri ile Araklı gündeme oturdu.

Araklı, Araklı olalı böyle gündeme gelmemişti..

Böyle tanıtımı yapılmamıştı.. Araklı’nın çok yönlü tanıtımına zemin hazırlayan bu işçi kardeşlerimize Araklıyı yönetenler gerekli teşekkürü yapacak mı diye düşünürken Belediye Başkanı Recep Çebi işçilerin yanına giderek onlara kendi elleriyle tatlı yedirdi ve bu hareketiyle de büyük taktir topladı. Bakalım şehrimizin yönetenlerinden bu güzel hareketi taktir edip ödüllendirecek olacak mı?   

Bu arada ilgili inşaat sahibi, Büyükşehir Otogar ihalesini alan firma.. İlgili firmada da işçilerine bu güzel yaratıcı hareketlerinden dolayı birer yevmiye ile ödüllendirildi..

Böyle güzel şeylerle şehrimizin ve ilçelerimizin gündeme gelmesi bizleri de oldukça memnun ediyor.

GENEL MERKEZ’DEN YÖNETİMİ DEĞİŞ TALİMATI

Ak Parti’de ilçe kongreleri bütün sürati ile devam ediyor… Bu hafta sonu Beşikdüzü ve Şalpazarı’nda ilçe kongreleri yapılacak…

Parti, her iki ilçede de mevcut başkanlarla yola devam kararı verdi..

Beşikdüzü’nde Parti genel merkezi ile il yönetimi ilginç bir karar aldı.

Başkanın görevini sürdürmesi yönetimin ise  tümden değişmesi talimatı geldi.

Böylelikle Beşikdüzün’de Ak Parti ilçe yönetimi  başkan hariç tümden değişecekmiş.

Şalpazarı’nda ise mevcut ilçe başkanı ile devam edilecek..Yönetimine ise yeni takviyeler yapılacak.

ORTAHİSAR İÇİN MÜLAKAT

Ak Parti Trabzon’da en zor ilçe başkanı belirleyeceği yer Ortahisar…

Ortahisar’da da bayağı aday enflasyonu var…

Gürünürde şu anda iki kişi önde gidiyor… Halil İbrahim Demirtaş ve Dündar Ayyıldız…Dün ilçenin başkanını belirlemede sürpriz bir gelişme yaşandı…

Genel Merkez Trabzon’a parti sorumlusu Polat Türkmen’i gönderdi.. Türkmen, adı ilçe başkanlığına geçen bütün adaylarla yüz yüze mülakat yaptı..

Türkmen, mülakatında adaylara niye ilçe başkanı olmayı düşündüklerini, neler planladıklarını partinin Trabzon’da büyümesi içen ne yapması gerektiğini söyledi, fikirlerini aldı… İlçede başkanlığa en istekli isim Halil İbrahim Demirtaş olarak görülüyor. Demirtaş için sosyal medyada çok sayıda isim destek paylaşımında bulunarak ‘Ortahisar’a dinamik genç tecrübeli başkan istiyoruz’ mesajı verdi.

Tabi ki Dündar Ayyıldız’da boş durmuyor. Diğer isimler ise pek hevesli görünmüyor.

ANKARA’YA GİTTİ KAPTI GELDİ

14 Ağustos’ta Of’ta yaşanan afetin ardından oluşan hasarların giderilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bilgiler veren Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, afette zarar gören Ballıca  ve Saraçlı köprülerinin yenileneceğinin müjdesini verdi.

Başkan Terzioğlu yaptığı açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nu ilçe başkan yardımcımız Serdar Harputoğlu ile makamında ziyaret ettik. Yakın zamanda ilçemizde yaşanmış olan doğal afetler sonucu hasar gören Saraçlı ve Ballıca köprülerinin onarımı, yol çalışmaları konusunda taleplerimizi iletip ilçemizin son durumu hakkında istişarelerde bulunduk” dedi.

Bakan Karaimailoğlu’nun iki köprünün ivedilikle yapılması talimatı verdiğini belirten Başkan Terzioğlu; “Yaşamış olduğumuz afet sonrası Saraçlı ve Ballıca köprüleri oluşan hasar sonucu hizmet verememektedir.

İki köprümüzün ivedilikle yapılmasının talimatını veren bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu’na, takip eden Karayolları Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu ve Bölge Müdürümüz Mehmet Aşık’a ilçemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUAYEN GAZETECİ MESLEĞE DÖNÜYOR

Trabzon’un ulusal ve yerel medyasında uzun yıllar hizmet veren Cevat Ocak, TTF’de federasyon gözlemcisi olarak göreve başladığı andan itibaren de mesleği bırakmıştı..

Şimdi, Ocak, TFF’deki görevini şimdilik bıraktı.. Bu nedenle de gazetecilik mesleğine aktif olarak geri döndü… Ocak, kendi sosyal medyasından mesleğini yapacak..

Duayen gazeteci özellikle maçlar önceki karşılaşmalar ile ilgili skor tahminlerini kaleme aldığı yazı çok ilgi görüyordu… Arkadaşımıza yeniden aramıza  hoş geldini diyoruz..

AHMET KAYA HER YERDE

Bölgede olay yeri muhalefetini güzel örnekler ile hayata geçiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, dün Rize’nin Pazar ilçesine gitti..

Orada yeşil yola direnen köylülerin mahkemesine girdi.. Köylüler iş güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesi ile yargılanıyorlardı..

Dünkü duruşmaya katılan Kaya, doğalarını koruyan köylülere destek çıktı.. Mahkemeyi baştan sona takip etti.. Mahkeme, 14 köylüyü beraat ettirdi.. Kaya, Anayasanın ilgili maddeleri, insan yaşadığı çevreyi korur diyor bu 14 vatandaşımız da çevresini doğayı korudu, beraat etti dedi.. Ahmet Kaya, muhalefetini alanlarda sürdürmeye devam ediyor..