2015 yılının ilk çözüm süreci toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı.
2015 yılının ilk çözüm süreci toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da başladı. 18.20 itibarıyla başlayan toplantıya, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Başbakan Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Başbakan Başmüşaviri Hatem Ete katıldı.
Toplantıda, Cizre’de yaşanan olaylar ve Kobani’de yaşanan gelişmeler ile HDP heyetinin İmralı ve Kandil ziyaretlerinin de ele alınması bekleniyor. Çözüm süreci toplantısı en son 6 Aralık’ta gerçekleştirilmişti.
Başbakan Davutoğlu, çözüm süreci toplantısı öncesi haftalık olağan görüşme kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
(İHA)