Bir kere deneyimleyen kişiler armut nasıl kurutulur sorusunu sorarlar. Farklı bir lezzet elde etmek ve armudun ömrünü uzatmak için kurutma yöntemlerinden biri kullanılır. Armut iki şekilde kurutulur. Bunlar; fırında ve güneşte kurutmaktır. Kuru armut, yaş armuda göre daha fazla kaloriye sahiptir. Bundan dolayı kilo problemi olanlar fazla tüketmemeye özen göstermelidir.

Armut Fırında Nasıl Kurutulur?

Fırında kuruturken kullanılacak malzemeler;

  • Olgun armut

  • Limonun suyu

  • Fırın kağıdı

Güzelce yıkanan olgun armutların çürük olan kısımları bıçak yardımıyla alınır. Uzunlamasına ortadan kesip çekirdekleri ayıklanan armutlar dilimlenir. Armut halkalar şeklinde de doğranabilir. Dileyen çekirdeklerini çıkarmadan uzunlamasına da dilimleyebilir. Yemesinin keyifli olması için yarımşar kalınlıkta olmaları gerekir.

1 bardak limon suyu ile 4 su bardağı su karışımında dilimlenen armutlar 10 dakika bekletilir. Limonlu suda bekletmek armutların kararmasını engeller. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Kabuklar yağlı kağıda gelecek şekilde ve yakın olmayacak şekilde armutlar sıralanır. 160 derecelik fırında 3 ila 6 saat pişirilir. Pişen armutlar soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konulup bağlanır. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edilir. Arada kontrol etmekte fayda vardır. Şayet nemlenme varsa armutların tekrar fırınlanması gerekir. Fırında armut nasıl kurutulur sorusunun cevabı kısaca böyledir.

Güneşte Armut Nasıl Kurutulur?

Armutları fırında kurutmak çok fazla elektrik harcar. Çünkü meyvelerin suyunu çekmesi için biraz zamana ihtiyaç vardır. Elektrik harcamadan doğal yollarla kurutmak için güneş tercih edilebilir. Güneşte kurutmak için gerekli malzemeler:

  • Armut

  • Kalın pamuklu iplik ve kalın iğne

Armutlar güzelce yıkandıktan sonra dilimlenir. Halka şeklinde veya uzunlamasına dilimlenebilir. Pamuk iplik iğneye geçirilir. Armutlar aralıklarla iğne yardımıyla ipe dizilir. Bir yere asıp 4 veya 5 gün kurutulur. Kurutma işlemi yapılırken havanın güneşli olması gerekir. Armut meyvesinin kurutulması işlemine dair tüm ayrıntıları biliyor olmak elbette ki beraberinde önemli kazanımları da getirecektir. Zira bu sayede yılın her mevsiminde sağlıklı bir besinle buluşmak mümkün olacaktır.

Armut Nasıl Kurutulur Yazımızı Okumak İçin; https://www.nasilneyapilir.com/armut-nasil-kurutulur