Hem estetik sorunlara hem de diş kullanım problemlerine neden olan diş çapraşıklığının giderilmesi için modern tıbbın sunduğu imkanlar ile ortodontik tedaviler uygulanabilmektedir. Ortodonti tedavileri sayesinde dişlerde çapraşıklık şikayetinin kısa ve konforlu uygulama süreçleri ile tamamen giderilebilmesi mümkündür. Ortodonti tedavisi yaptıran kişilerde belirli süreçler sonucunda tüm dişlerin fiziksel olarak olması gerektiği pozisyona gelerek, daha nizami ve daha estetik bir görünüm kazanması mümkündür. Ayrıca dişlerin kullanımıyla ilgili şikayetlerde bu sayede ortadan kaldırılır. Diş problemleri yaşayan kişiler, hangi durumlarda ortodontik tedavi Ankara gereklidir? Merak ediyor.

Ortodonti Tedavisi Yaş Sınırı Var Mı?

Ortodonti tedavisi ile diş şekil bozukluklarından tamamen kurtulabilmek mümkündür. Bu nedenle diş bozukluğu bulunan kişiler tarafından ortodonti tedavileri için ortodontiste başvuru gerçekleştirilmektedir. Ortodonti tedavisi Ankara için herhangi bir yaş şartı uygulanması ise söz konusu değildir. Ortodonti tedavileri, tüm yaş grupları için uygulanabilmektedir. Dişlerde fiziksel olarak hareketliliğin sağlanmasından öte cerrahi bir operasyonunun söz konusu olmaması sayesinde ve acısız uygulanabiliyor olması her yaş grubu için uygulanabilmesini mümkün kılıyor. Günümüzde ortalama olarak 12 yaş ile 80 yaş aralığındaki hastalar için ortodonti tedavilerinin uygulanması mümkündür.

Erken ortodonti tedavisiyle gelişim çağındaki çocukların, henüz gelişim dönemlerinde dişlerindeki bu sorundan kurtulabilmeleri sağlanıyor. Henüz gelişim çağında olmaları tedavi sürecini daha kolay hale getiriyor. Ortodonti tedavilerinde en erken tüm sütleri düşmüş ve 2.büyük azı dişleri çıkmış olması koşulu aranmaktadır.

Ortodonti Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Tüm diş şekil bozukluklarına yönelik olarak ortodonti tedavisi prosedürü uygulanmaz. Bunun için uzman ortodontist tarafından ön muayene gerçekleştirilmesi ve elde edilecek verilere göre gerekli olması durumunda uygulanması gerçekleştirilir. Günümüzde ortodontik tedaviler;

  • Diş çapraşıklığı, dişlerin arasındaki boşluklar ve diş düzensizliği,
  • Alt ve üst çene konumunun geride veya ileride olması,
  • Erken ve geç diş kaybının yaşanması,
  • Ağızdan solunumlarda,
  • Diş sıkma ve diş gıcırdatma alışkanlığının olması,
  • Ağız kapandığında dişlerin birbirine temasının sağlanamaması,

Şeklindeki durumlarda ortodontik tedavi Ankara gerekliliği oluşur. Bu tip diş problemleri ile karşı karşıya kalan hastaların mutlaka en kısa süre içerisinde ortodontiste başvuruda bulunarak, ortodonti tedavi sürecine başlaması gerekir.

Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ortodonti tedavileri ile ilgili olarak en fazla merak edilen konulardan birisi de tedavi sürecinin ne kadar olduğudur. Ortodonti tedavileri hastanın durumuna ve uygulanan tekniğe göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden ortodonti tedavisi yaptırmayı düşünen ancak ne kadar süreceğini merak edenlerin öncelikli olarak ortodontist ‘e ortodonti tedavi muayenesini yaptırması gerekir. Şeffaf plak tedavisi diğer ortodonti tedavilerine göre daha kısa sürer. Örneğin diş teli tedavisi 18 ay ile 36 ay gibi bir periyoda gereklilik duyabilir.