Refleksoloji ve Refleksologlar Derneği ile Psiko Akademi Refleksoloji Merkezi tarafından 'Nörolojik Rahatsızlıklarda ve Engel Gruplarında Refleksolojinin Yeri' konulu seminer düzenlendi. Bursa Nilüfer Kent Konseyi'nde gerçekleştirilen seminerde refleksoloji tedavisi hakkında bilgiler verildi.

Uzman psikolog ve refleksolog Halil Tabur, refleksoloji tedavisinin 5 bin yıl öncesine dayandığını dile getirdi. Tabur, şunları ifade etti: "Geçmişten günümüze gelene kadar çizilen 60 tane ayak haritası var. Bunlar zamanla değişime uğramış. Çok eski uygarlıklarda ayak tabanına yapılan masajın sağlığa faydalı olduğu biliniyordu ve uygulanıyordu." Refleksolojinin tüm hastalıklarda uygulandığını ve oldukça faydalı olduğunu vurgulayan Tabur, şöyle devam etti: "Her hastalığı tedavi eder diyemeyiz. Refleksoloji bazı rahatsızlıkları kesin olarak tedavi eder, bazılarının ise tedavisini destekler. Migren ve reflü gibi rahatsızlıklarda tek başına bir tedavi gerçekleştirirken, spastik çocukların tedavisinde destekleyici tedavi uygular."

Eğitimli kişilerden bu tedaviyi almak gerektiğini dile getiren Tabur, tedavinin Türkiye'de okullarda okutulabileceğini kaydetti. Eğitimin Avrupa'da devlet okullarında verildiğini vurgulayan Tabur, "Sağlık Bakanlığının bu konuda yaptığı araştırmalar var, bizden bilgi alıyorlar. 3 -5 yıl içinde resmi olarak eğitim verileceğini söyleyebilirim." dedi.