Bu yöntem sayesinde sağlıklı olduğu araştırılıp test edilen embriyolar ülkemizde yasalara göre beş yıl boyunca saklanabilme olanağı vardır. Yeni başlanılacak ise tüp bebek tedavisine embriyolar kullanılmamaktadır.

Ankara Tüp Bebek Merkezi: https://sevtaphamdemir.com/ankara-tup-bebek/

ÇÖZÜLMÜŞ OLAN EMBRİYOLARIN HAYATTA KALMA SÜRELERİ NE KADARDIR?

Ankara tüp bebek merkezi ve diğer tüp bebek merkezleri olarak dondurulmuş olan embriyolar herhangi bir sorun yaşamadan çözünebilir ve anne rahmine yerleşmeye hazır hale geliyor. Fakat zayıf olan embriyolar ölmeleri nedeni ile tedavide başarı oranı % 90 civarındadır. Canlılık oranını belirleyen nedenler embriyonun kaç günlük olduğu yumurtaların ve spermin kalitesi laboratuvar şartları ve kaç derecede donduruluğu önemli faktörlerdir. Ankara tüp bebek merkezinde yapılan dondurma aşamalarında böyle sorunlar ile karşılaşılma sıklığı oldukça azdır. 

Tüp bebek tedavisi hakkında detaylar: https://sevtaphamdemir.com/tup-bebek-tedavisi/

ANNE ADAYIMIZA TRANSFER AŞAMASI NASIL ?

Çözülmüş olan embriyolarının anne adayımıza transferi için rahmin hazır olacağı güne kadar bekliyoruz. Anne adaymız yaş itibari ile uygun ise bir ilaç vermeden hazır olmasını bekliyoruz. Hazır hale geldiği anda anne rahmine transfer işlemini gerçekleştiremiyoruz ve gebeliği rahatlatmak için progesteron dediğimiz ilaç ile destekliyoruz. Transfer aşamasından sonraki dönemde en önemli olan anne adayının hormon düzeyidir sıklıkla takip edilmeli ve başarı şansını etkileyen bir faktördür. Çünkü rahmin embriyo için hazır halde olup olmadığının en büyük göstergesi anne kanında dolaşan hormon düzeyidir.

Tüp bebek uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç : https://sevtaphamdemir.com

DONDURULMUŞ EMBRİYO İLE SAĞLIK SORUNLARI OLUŞUR MU ?

Dondurulmuş embriyo ile taze embriyolar arasında bir sağlık sorununa sebep olacak nedenler fark edilmemiştir. Dondurmadan dolayı embriyoları anne adayımıza transferini gerçekleştiremiyoruz sağlık sorunu olacak embriyolar ise annenin rahmine tutunamadığı için gebelik sağlıklı olarak devamı sağlanmıyor.