GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmek için play-off mücadelesi veren Giresunspor Kulübünü ziyaret etti.

Eskişehirspor ile 29 Mayıs Pazartesi günü oynanacak play-off yarı final ikinci maçı öncesi Aksu Mahallesi'ndeki Giresunspor tesislerine gelen Canikli, futbolcular ve yönetime moral verdi.

Canikli, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir'de Giresunspor'un turu geçeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Giresunspor'un turu geçmesinin ardından İstanbul'da da finali alacağını belirten Canikli, "Süper Lig'e çıkacağız inşallah, bundan yana kimsenin tereddüttü olmasın. Herkes hesabını kitabını ona göre yapsın. Dünkü beraberlik moral bozacak değil, bu takım Süper Lig'i her şeyiyle hak eden bir takım, kulüp olarak da hak eden bir takım." dedi.

Canikli, Giresunspor'un Türk futbol tarihinde birçok açıdan örnek olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbol kalitesi itibarıyla de Süper Lig'i hak eden bir takım ve inşallah hak ettiğimizi alacağız. Biz pazartesi günü Eskişehir'den turu geçen taraf olacağız inşallah ve artık Giresunspor Süper Lig’e çıkacak, buna inanmayanlar varsa herkes böyle bir şeyden vazgeçsin, yürekten inanıyorum buna bu takım hak ediyor, oyunuyla da hak ediyor, her şeyiyle hak ediyor."

Giresunspor'un Eskişehir'e avantajlı gittiğini dile getiren Canikli, "İnşallah göreceğiz ve alacağız, kupayı da kaldıracağız, herkes de buna inansın." şeklinde konuştu.

Canikli, Süper Lig dışında başka hiçbir şey düşünmediklerini vurgulayarak, "Şöyle olursa ne olur, böyle olursa ne olur gibi varsayımlardan yola çıkarak bir değerlendirme yapmıyoruz, tek hedefimiz var buna ulaşacağız inşallah." ifadesini kullandı.

"Bir takım düşünün ki bir kuruş borcu yok, ne futbolcuya, hiç kimseye tüm ödemelerini günlük olarak yapıyor hatta kasamızda paramız da var ve şampiyonluğa oynuyoruz, bu inanılmaz bir değerdir." diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O kadar şeffaf dürüst bir yönetim kurulu, bu yıla özgü değil beş yıldan beri o mali cendereden kulübü çıkartıp bugün bu noktaya getirdiler, dolayısıyla böyle bir takım hak ediyor, yani hiçbir şey olmasa bile bu şeffaf yönetim bu noktaya getirilmesi bile tek başına hak ediyor. Bu açıdan da Giresunspor tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya örnektir ve bu ileri ki yıllarda konuşulacak hatta belki tez konusu olabilecek bir hadisedir. Türk futbolunun içine düştüğü kulüplerin içine düştüğü durumu dikkate alırsanız özellikle mali açıdan karşı karşıya kaldıkları problemleri, yönetimdeki sorunları, büyük kulüpler dahil, Giresunspor’un beş yıl sonra tüm borçlarını temizleyip, şampiyon olup 2. Lig'den 1. Lig'e çıkması ve iki yıldan beri de üst sıralara oynaması son derece kıymetli bir hadisedir."

Nurettin Canikli, tüm takımların Giresunspor’un bu yönetim biçimini, bu tarzını örnek alması gerektiğini belirterek, "Bu kayda geçmiştir, tarihe mal olmuştur Giresunspor'un geldiği nokta onun için futbolcuların da Başkanımızın söylediği gibi maçtan önce tüm kuruşuna kadar her şeyleri ödenmiştir, kimseye en ufak borcumuz yok ve paramız da var." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin değeri ölçülürken, mali bir analiz yapılırken borçlarının da negatif olarak dikkate alındığına işaret eden Canikli, "Bu açıdan bakıldığında bizim negatifimiz yok sıfır, negatif olarak değer denklemine girecek eksiğimiz yok, bu açılardan da Giresunspor bugün çok kıymetli, herkesin takdirle izlediği bir kulüp haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ ise Giresunspor'un Süper Lig'e çıkması durumunda 280 bin lira futbolcu başı şampiyonluk primi vereceklerini söyledi.