Yüksek fiyatla transfer edip beklentiyi hiç karşılayamayan oyuncular sezon sonunda ilk transfer edilecekler arasına giriyor. Galatasaray da büyük umutlarla takıma dahil ettiği yüksek fiyatlı oyunculardan dolayı pişmanlık yaşıyor. Üstelik bu durum sarı kırmızılı takımda bir ilk değil.

Galatasaray'ın Geçmişte Yaptığı Transfer Pişmanlıkları

​​​​​Galatasaray, Türkiye'nin dört büyük takımından biridir. Piabet giriş  Çok sayıda şampiyonluk elde etmiş olsa da; fazlaca talihsiz transferlere de imza atmıştır. Geçmişe bakacak olursak Galatasaray, 79 puan alarak 2007-2008 sezonunda şampiyon olmuştu. Galatasaray bu dönemde devre arası transfer yaparak piabet Ahmed Barusso'yu kiralamıştı. Barusso, sarı kırmızılı takımın sadece üç karşılaşmasında toplamda 121 dakika oynayıp sezon sonunda gönderilmişti.

2009-2010 sezonunda 64 puanla üçüncü olan Galatasaray, yarım sezonluğuna dünya yıldızı iki futbolcuyu kiraladı. Jo ve Giovanni Dos Santos için toplam 1 milyon € ödemeyen Galatasaray'da yine beklenti karşılanmadı. Yıldız topcu Jo, 15 maça çıkıp sadece 3 gol atabildi. Giovanni Dos Santos ise oynadığı 18 maçta sadece iki asist yapabilmişti.

Toplam 11 Milyon Euroluk Transfer Yaptı

2010-2011 sezonunda Ligin ilk yarısını 9. sırada tamamlayan Galatasaray toplam 23 puan almıştı. Geçmiş hatalarından ders almaya alışan Galatasaray, devre arasında 5 milyon Euro’ya Stancu’yu, 3.75 milyon Euro’ya Yekta Kurtuluş’u, 2 milyon Euro’ya da Emanuel Culio’yu renklerine bağladı. Üç transfer için yaklaşık 11 milyon Euro transfer ücreti ödeyen Galatasaray, yine aradığını bulamadı. O sezon Yekta 15 maçta forma giyip gol veya asist yapamamıştı. Stancu ise 16 maçta forma giyerek yalnız 3 gol atabilmiştir. Culio da o 2010-2011 sezonunda yapılan 19 maçta oynamış sadece 4 gol atmıştır.

Milyon Euroluk Transferler Bedelsiz Olarak Gönderildi

piabet  2013-2014 sezonunda ilk yarıyı 33 puanla tamamlayan Galatasaray, yüksek bonservis bedeli olan oyuncuları kadrosuna katmıştır. Izzet Hajrovic için 3.5 milyon Euro veren Galatasaray, Salih Dursun için de 2.75 milyon Euro ödedi. O sezon 2 milyon Euro’ya Ontivero’yı da bünyesine dahil eden sarı kırmızılı takım, yine aradığı performansı bulamamıştı. Hajrovic, 12 karşılaşmada forma giyerek sadece 1 gol atabilmişti. 

Dursun ise sadece 6 maçta oynayarak takıma hiçbir katkı sağlayamamıştı. Taraftarın da büyük umut bağladığı Ontivero ise sadece 5 maçta forma giyerek tarihin en kötü performansını sergilemiştir. Ligi 2. sırada tamamlayan Galatasaray, büyük beklenti ile transfer ettiği oyuncuları bedelsiz olarak gönderdi.

2016-2017 sezonunda ligin ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Galatasaray 36 puan almıştı. Devre arasında 2.5 milyon Euro vererek Ahmet Çalık'ı kiralayan Galatasaray, yine aradığını bulamadı ve sezonu 64 puan alarak 4. tamamladı. 17 maçta oynayan Çalık, savunmacı olarak beklenen performansı sergileyemedi.