TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in şampiyonluk sevincinde andığı Trabzonspor'un unutulmaz yöneticilerinden merhum Kenan İskender'in oğlu Murat İskender, "Şenol hoca, babamın birinci oğluydu. Şimdi burada yok. Ama Güneş'in şampiyonluğu onu çok sevindirmiştir" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın başında şampiyonluk yaşayan Güneş, Osmanlıspor'u 3-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kenan İskender'i özellikle anmak istiyorum. Belki yarın onunla konuşmaya gideceğim. Öldüğünü kabul etmiyorum. Bu şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğünü benden daha fazla istedi. Acıları olduğu zaman bile şampiyonluk gelsin istedi. Trabzon'u çok seven bir insandı." şeklinde ifadelerle eski dostunu anmıştı.

İstanbul'da yaklaşık 7 ay önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kenan İskender'in oğlu Murat İskender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygularını bu şekilde dile getiren Şenol Güneş'i arayarak tebrik ettiğini belirtti.

Babası ile Şenol Güneş'in, 35 yılın üzerinde dostluklarının bulunduğunu vurgulayan Murat İskender, "Trabzonspor'da Güneş hem futbol oynarken hem de teknik direktörken babam yöneticiydi. Çok iyi dostlukları vardı. Şenol Güneş, babamın birinci oğluydu. Şenol hoca da onu babası gibi görürdü. Biz daha sonra geliyorduk. Şimdi burada yok. Ama Güneş'in şampiyonluğu onu çok sevindirmiştir. Ona çok güven duyardı. 'Bir takımın başına getir, kesinlikle başarılı olur. Birinci, ikinci veya üçüncü olur' derdi. Onun şampiyon olmasını çok istiyordu." diye konuştu.

Şenol Güneş'in başında bulunduğu milli takımın üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası sırasında babasının hastanede tedavi gördüğünü anlatan İskender, "Hangi maçtı hatırlamıyorum. Bir maçta gol yemiştik. Gelip gidenler vardı odasında. Hocayı da eleştirmişlerdi. Canı çok sıkıldı. Ateşi 42 derecenin üzerine çıkmıştı. Fenalaştı ve onu yoğun bakıma aldılar. Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra kendine geldi. Uyandığında üçüncü olduğumuzu öğrendiğinde sevinmişti." ifadelerini kullandı.


- Güneş'i başarısı gururlandırdı

Murat İskender, teknik direktör Şenol Güneş ile maçtan sonra konuştuğunu belirterek, "Arayıp tebrik ettim. Maçtan sonra kendi duygularını, hissettiğini aktarmış. Şenol hocayı şampiyonluğundan dolayı tebrik ediyoruz. Onunla onur, gurur duyuyoruz. Keşke şampiyonluğu Trabzonspor'da yaşasaydı." dedi.

"Babam, hayatta olsaydı Beşiktaş'ın şampiyonluk maçına kesin giderdi." diyen İskender, "Zaten arkadaşları gitti. O da birlikte giderdi. En büyük isteği Şenol Güneş'in kupayı kaldırmasıydı. 'Onun kupa kaldırmasını çok istiyorum' derdi. Çünkü Şenol hoca daha önce şampiyon olmuştu." şeklinde konuştu.


- Kaşar peyniri ve simitle sohbet

Murat İskender, babası ve Şenol Güneş'in kaşar peyniri ve simit yiyerek sohbetlerinin unutulmaz olduğunu ifade etti.

Bu konuda da bir anısını anlatan İskender, şunları kaydetti:

"Şenol hoca mağazaya gelirken hep arardı kaç simit alayım, diye. Babam da kaşar peyniri aldırırdı. Şenol hoca fazla simit alıp gelirdi. Babam da 'Şenol bu kadar simidi kim yiyecek' derdi. Şenol hoca da 'Az simit alayım da Trabzonspor'u az mı konuşalım' cevabını verirdi. Kaşar peyniri ve simitli sohbetleri unutulmazdı. Sohbette, Trabzonspor konuşulurdu. Eski yöneticilerinden İskender Önal ağabey de onların sohbetine katılırdı."