Yeni Samsung Galaxy S20 Ultra, 100x yakınlaştırma, 108 MP kamera, devasa bir ekran ve 5G gibi grafik özellikleriyle dolu. 5G’ye liderlik eden bu akıllı cihaz, pek çok özelliği ile teknoloji tutkunlarını büyülemeyi başarıyor. Pratik olarak yaklaşık bir tablet boyutu olan 6.9 inç QHD+ ekranı, S20 Ultra’nın öne çıkan özelliklerinden yalnızca bir tanesi. Ağırlığı 22 gram ve genişliği 76 mm olan bu telefon, 166.9 mm’lik bir uzunluğa sahip. Telefonun arka sol kısmında dört kamera ve bir flaşı bulunuyor. S20 Ultra, kullanıcılarına mükemmel performans ve pil ömrü sunuyor. Samsung’un en yeni işlemcisi Exynos 990 ile satışa sunulan ilk akıllı telefon olan bu cihaz, birçok dizüstü bilgisayardan daha fazla olan 12 veya 16GB’lık RAM desteği ile birlikte geliyor. Grafik bakımından yoğun olan oyunlarda bile hızlı, duyarlı ve pürüzsüz olan S20 Ultra, 5000mAh piliyle de isminden söz ettiriyor. Pil ömrü, ekran 60Hz’de olduğunda bile 42 saate kadar dayanabiliyor. S20 Ultra, kullanıcılarını, sık olarak şarj yapma derdinden kurtarıyor. S20 Ultra’nın tam olarak şarj olması ortalama 70 dakika sürüyor. 30-45W USB-C şarj cihazıyla S20 Ultra, yaklaşık 2 saatte tam şarj olabiliyor. Hızlı şarj olma özelliği de bulunan telefon, 15W kablosuz şarj ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Telefon, Samsung’un yeni dörtlü kameralı sistemini içeriyor. Bunlar; 108MP geniş açı, 12MP ultra geniş açı, periskopik 4x optik zoom, 48MP telefoto ve bir derinlik sensörüdür. Bununla birlikte, ekranın ön kısmında 40 MP’lik bir ön kamera yer alıyor. Tüm bunların yanında S20 Ultra, Android 10 tabanlı bir UI 2.1 işletim sistemini barındırıyor.

Apple iPhone 11 Pro Max Özellikleri

Büyüleyici üçlü arka kamerası, şimdiye kadarki en uzun iPhone pil ömrüne sahip olması ve daha da parlak bir ekranı ile Apple iPhone 11 Pro Max, akıllı telefon kullanıcılarına benzersiz avantajlar sunuyor. Cihazın üçlü kamerası, harika gece modu ve geliştirilmiş HDR özelliği, Apple’ın en iyi telefonlarından biri olduğunu gösteriyor. Cihaz, 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama olanaklarıyla birlikte geliyor. Telefonun arka yüzeyi cam kaplama olduğundan, pürüzsüz bir görüntü oluşturuyor. Altın, uzay grisi, gümüş ve gece yeşili renkleriyle kullanıcılarına pek çok seçenek sunuyor. 6.2 x 3.06 x 0.32 inç boyutlarıyla da öne çıkan bu telefon modeli, yalnızca 22 gram ağırlığa sahip. 6.5 inç’lik ekranıyla kullanıcılarını memnun eden iPhone 11 Pro Max, ön ve arka yüzeyinde bulunan sert cam tabaka sayesinde, güvenilir bir kullanım ve dayanıklılık vadediyor. Telefonun ultra kaliteli malzemelerden üretilen cam ekranı, çizilmelere karşı maksimum koruma sağlıyor. iPhone 11 Pro Max’in sıra dışı özelliklerinden bir diğeri ise suya karşı dayanıklı olması. Telefon, 30 dakikaya kadar 4 metre suya dayanıklı olarak geliştirildi. Genişletilmiş dinamik aralık sayesinde mükemmel renk tonu sunan cihaz, görüntü kalitesiyle de kullanıcılarını şaşırtıyor. Dolby Atmos desteğiyle iPhone 11 Pro Max, kaliteli ses çıkışı da sağlıyor. Fotoğraf çekmeyi sevenler için güçlü kamera özellikleri sunan telefon, arka kısımda üç adet kamera bulunduruyor. 12 MP’lik üç arka kamerasının yanında bir de 12 MP ön kameraya sahip olan telefon, kusursuz fotoğraflar çekmenize izin veriyor. Ortam ışığını algılayabilen Gece Modu özelliği ise kendiliğinden devreye girebiliyor. Böylece, karanlık ortamlarda da kaliteli fotoğraflar çekmenize imkân tanıyor. Akıllı HDR özelliği ile iPhone 11 Pro Max, ayrıntıları, vurguları ve yüz ifadelerini en iyi şekilde yansıtan fotoğraflar çekebiliyor. 

S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max: Genel Özellikler Bakımından Karşılaştırma

iPhone 11 Pro Max’in 12 MP’lik 3’lü arka kamera sistemi, geniş diyafram açıklığı, telefoto ve geniş açılı olmasıyla farklılaşıyor. Hoş bir dokunuş ve daha dramatik bir çekimi bile mümkün kılan kamera özellikleri sayesinde bu cep telefonu, fotoğraf çekmeyi sevenleri etkiliyor. Daha doğal tonlar sunması, kendiliğinden devreye girebilen Gece Modu, ayrıntıları yakalayabilmesi, Akıllı HDR özelliği, kaliteli fotoğraf kareleri yakalamanızı sağlıyor. S20 Ultra ise arka yüzeyde 4’lü bir kamera ve bir flash sensörüne sahip. Cihazın kamera sistemi, son derece ayrıntılı görüntüler elde etmenizi sağlayan 108 MP sensör, 10x kayıpsız zoom ve 100x’e kadar dijital zoom ile adeta taçlanıyor. Güçlü kamera özellikleri ile çarpıcı fotoğraflar yakalamanızı sağlayan S20 Ultra, Gece Modu çekimleriyle de farkını ortaya koyuyor. iPhone 11 Pro Max’in 12 MP’lik, S20 Ultra’nın 40 MP’lik ön kamerası bulunuyor. Bu nedenle cihazlar, etkileyici, net ve kusursuz selfie’ler çekmenize yardım edebiliyor. Ekran boyutu bakımından karşılaştırılma yapıldığında iPhone 11 Pro Max’in 6.5 inç, S20 Ultra’nın ise 6.9 inç olduğu görülüyor. Her iki telefonun da ekran boyutları, kullanıcıları memnun edebiliyor. Bununla birlikte iPhone 11 Pro Max; gümüş, uzay grisi, altın ve yeşil renk seçenekleri sunuyor. S20 Ultra ise kozmik gri ve siyah renkleriyle piyasada satışa sunuluyor. Hem iPhone 11 Pro Max hem de S20 Ultra, yaklaşık olarak 22 gram ağırlıkta olmaları nedeniyle, her iki cihaz da ağırlık yapmıyor ve kolay kullanım sağlıyor. iPhone 11 Pro Max 64 GB, 256 GB ve 512 GB, S20 Ultra ise 128 GB, 512 GB depolama seçenekleriyle kullanıcılarının ihtiyaçlarını optimum şekilde karşılayabiliyor. Ayrıca, cihazların tasarım bakımından birbirlerine benzediği görülüyor. Her iki modelin de sağlamlığı, büyüleyici tasarımı ve parmak izi bırakmayan özel dokusu, kullanıcılar tarafından beğenilen özellikler arasında sayılıyor. 

S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max Performans Karşılaştırması

A13 Bionic işlemcisi sayesinde Apple, bir kez daha dünyanın en hızlı cep telefonunu tasarlamış durumda. A12’den %20 daha fazla hızlı olan, CPU ve GPU performanslarıyla da etkileyen iPhone 11 Pro Max, oyunları bile inanılmaz hızlı bir şekilde açabiliyor. S20 Ultra ise diğer tüm S20 cihazlar gibi Qualcomm’un üstün performansına sahip. Düşük güç tüketimi de vadeden cihaz, Snapdragon 865 işlemcisi ile akıllı telefon piyasasında isminden söz ettiriyor. Tıpkı iPhone 11 Pro Max gibi hızlı olma özelliği bulunan telefon, en zorlu uygulamalarda bile üstün performans sergileyebiliyor. Muazzam, süper canlı ekranı, grafik kalitesi ve hızlı yanıt verebilen özellikleri nedeniyle S20 Ultra, performans bakımından kullanıcılarından tam not alıyor. iPhone 11 Pro Max, pil ömrü açısından da akıllı telefon piyasasında bir adım öne çıkmayı başarıyor. Pili tam dolu haldeyken 11 saat 54 dakika dayanan cihaz, en iyi pil ömrüne sahip akıllı telefonlardan biri olarak sayılıyor. Şarj söz konusu olduğunda bir diğer iyi haber şu ki; iPhone 11 Pro Max’in kutusunda bir adet hızlı şarj cihazı yer alıyor. Yaklaşık bir saatlik şarj olma sonunda cihaz, %96 pil doluluk oranına ulaşabiliyor. Galaxy S serisinin en büyük piline sahip olan S20 Ultra, 5000 mAh piliyle, harika bir kullanım sunuyor. 5G veri bağlantısını sağlamak için tüm gücü yapısında barındıran S20 Ultra, tam dolu şarjla yaklaşık 42 saate kadar dayanabiliyor. Tüm yeni iPhone 11 cihazlarda olduğu gibi iPhone 11 Pro Max de İOS 13 yazılımı ile birlikte geliyor. Karanlık Mod, Hatırlatıcı uygulaması, Apple ile oturum açma, Etrafına Bak gibi ayrıcalıklar iPhone 11 Pro Max’in işletim sisteminin sunduğu avantajlardan bazılarıdır. S20 Ultra’nın One UI 2 yazılımı, Android 10’un etkileyici özellikleriyle birlikte sunuluyor. S20 Ultra ile sevdiğiniz uygulamalara basitçe atlayabilir, ayarları hızlıca değiştirebilir ve etkileyici arayüzü ile telefonu basit şekilde kullanabilirsiniz. Akıllı Yanıt, gelişmiş gizlilik ve bildirim denetimleri de S20 Ultra’yı benzersiz kılıyor.