Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Forum Trabzon, Anneler Günü’ne özel mis gibi anne kurabiyesi kokulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Trabzon’un dünyaca meşhur tereyağını, ununu, yemeklere kendine has lezzet katan suyunu birleştirerek Türkiye’nin en lezzetli kurabiyelerini pişiren Trabzonlu anneler, hem maharetlerini yarıştırdılar  hem de keyifli saatler yaşadılar.

Forum Trabzon’u misssss gibi kurabiye kokusu sardı.

12 Mayıs Pazar günü gerçekleşen finalde, 10 Mayıs tarihine kadar Forum Trabzon web sayfasına girerek, iletişim bölümüne   (www.forumtrabzon.com/iletisim/)  ve  [email protected]  adresine gönderilen veya Forum Trabzon AVM Danışma masasına  bırakılan kurabiye tarifleri arasından ünlü yemek yazarı Ayşe Tüter’in seçtiği 20 tarifin sahibi davet edildi.

Final günü, seçilen 20 başarılı tarifin  sahiblerinden  13 kişi  yarışmaya kurabiyeleri ile  katıldılar. Kurabiyeler, TV programlarının vazgeçilmez aşçısı, ünlü yemek yazarı Ayşe Tüter’in başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirildi.  Jüride  Taka  Gazetesi yazı işleri müdürü- Harun Yavruoğlu, Kuzey Ekspres gazetesi Genel Yayın Yönetmeni- Fatma Yavuz, Zorlu Grand Hotel Executive Şefi- Ali Ayaz ve Hotel Büyük Sümela  Pasta Şefi – Nurettin Altun  yer aldı.Jüri ilk 3 yarışmacıyı belirlemekte güçlük çekti.  Değerlendirme sonucu : Sevda Bayraktar 1., Fulya Kurtoğlu 2. , Ayşe Özbalikçı ise 3. oldu. Sürpriz hediyeler kazandılar. Yarışmanın sunuculuğunu ise ekranların sevilen yüzü Sena Keçeli yaptı.

Bu keyifli final gününde ayrıca küçük bir de yarışma düzenlendi. Bu yarışmanın değerlendirmesini ise etkinliğe katılan izleyiciler yaptı.Verilen malzemelerle en lezzetli  kurabiyeyi  yapan  3 anne  sürpriz hediyeler kazandılar. Bu yarışmada ise Sibel Kul 1. , Sevda Yazıcı 2. , Bahar Olgun 3. oldu.