Fethiye’ye her yıl tatile gelip bir ay kaldıktan sonra ülkesine dönen İngiliz uyruklu emekli turist, evinin girişinde ölü bulundu.

Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi Hilmi Döğerli Caddesindeki Kuzey Rüzgarları (Norld Wiınd Apts) isimli apartmanın 3. katında oturan 66 yaşındaki İngiliz uyruklu emekli Bob Robert Forth, evinin giriş kapısında ölü bulundu. Sabah saatlerinde sitede oturan diğer yabancı uyruklu vatandaşlar kapıda gördükleri aşırı kan nedeniyle polisi aradı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu çevik kuvvet müdürü ile 112 Acil ambulans ekibi ve diğer ilgililer Bob Robert Forth cesediyle karşılaştı. Fethiye Cumhuriyet Savcısı Turhan Turgut da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

İngiliz vatandaşın cesedi giriş kapısını kapadığı için Cumhuriyet savcısının talimatıyla bir polis memuru bir balkondan site girişinin terasına geçip buradan bir pencereyi tornavida yardımıyla açıp içeriye girdi. Daha sonra olay yeri inceleme ve araştırma ekibinden bir kişi içeriye girip cesedin fotoğraf ve görüntülerini çektikten sonra giriş kapısı açıldı. İngiliz uyruklu Robet Forth’in aynı sitedeki İngiliz uyruklu arkadaşları tansiyon hastası olduğu buna rağmen her gün saat 02:00’den itibaren bira içtiğini söyledi. Elektrikli motosikleti giriş kapısı önünde bulunan kapıyı açtığı anahtarı da kapı üzerinde durmakta olan İngiliz uyruklu Bob Robert Forth’un arkadaşları derin üzüntü yaşadı. Yılda bir ay tatile gelip kendi adına aldığı bu evde konakladığı öğrenilen İngiliz Bob Robert Forth'un evinde de inceleme yapıldı. İngiliz uyruklu vatandaşın cenazesi önce Fethiye Devlet Hastanesine oradan geniş çaplı araştırma için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.