Edirne, Adana ve İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, Kapıkule Gümrük Sahası’ndan çıkış yapmak üzere olan bir Tır'da 1 kilo 446 gram uyuşturucu hap ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik operasyonları sürüyor. Edirne KOM ekiplerinin Adana ve İstanbul KOM ekipleriyle koordineli yürüttüğü bir operasyon sonucu Kapıkule Gümrük Sahası üzerinden yurtdışına çıkacak olan Mersin plakalı bir TIR’da yapılan aramada 1 kilo 446 gram uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgisi tespit edilen şahıs ekipler tarafından yakalanırken, operasyonla ilgili olarak İstanbul ve Adana’dan da birer şahıs yakalandı.

Operasyonu genişleten KOM ekipleri, çalışmalar kapsamında İstanbul’da bir operasyon daha yaptı ve operasyon sonucu 6 şahıs yakalanırken bu kez de 1 kilo 290 gram uyuşturucu hap ele geçirildi.

Olayla ilgisi bulunan 10 şüpheli şahıs İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilirken, şüphelilerin tamamı, 23 Mayıs Perşembe günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.