Yatırım yaparken hem borsaların hem kripto para birimlerinin takibinin yapılabilmesinin önemli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, tüm bunları tek bir platformdan takip etmenin de avantajlı olabileceği ifade edilebilir.

21 Milyon Nedir?

Kripto para birimlerinin fiyatlarını Türk Lirası bazında bir arada görebileceğiniz 21 Milyon, Türkiye’de yer alan kripto para işlem platformlarının verilerine de anlık olarak erişebileceğiniz bir websitesi olarak nitelendirilebilir. 21 Milyon’da kullanıcılar tüm borsa paritelerini bulabilir ve kripto para borsalarını çeşitli kriterlerde karşılaştırabilir. 

Bu noktada platform kullanıcılarına “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemini sunuyor ve borsaları bu puanlama sistemine tabii tutuyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Buna ek olarak borsa kullanıcılar, borsalarda yaşadıkları deneyimleri paylaşabiliyor ve bu da yeni yatırımcıların faydalanabileceği önemli bir kaynak olarak nitelendiriliyor. Yeni başlayan yatırımcılar hem 21 Milyon’un karşılaştırmalarına hem de kullanıcıların yorumlarına göre kullanacakları işlem platformlarına karar verebiliyor.

21 Milyon’un Özellikleri

Bunlara ek olarak 21 Milyon’da kullanıcılar gündemi de takip edebiliyor. Platformda günün önemli haberleri anlık olarak paylaşılıyor ve böylece kullanıcılar bir yandan fiyat ve borsa takibi yaparken bir yandan da gündemin önemli konularını takip ederek pozisyon alabiliyor. 

Öte yandan kullanıcılar “Türkiye’deki kripto para birimleri” sekmesini kullanarak coin’lerin; TL cinsinden fiyatlarını, 24 saatlik, 7 günlük ve 30 günlük fiyatlarını ve Türkiye’deki 24 saatlik hacimlerini anlık olarak görüntüleyebiliyor.

Ayrıca platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sekme bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor. https://21milyon.com/