61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi bugün Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu kongreye, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ak Parti Artvin Koordinatörü Haydar Revi, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

SIKILMADIK EL, GİRİLMEDİK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ

Burada açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, “Bu dava büyük bir dava. Bu dava kutlu bir dava. Şehrimizdeki tüm gençlerimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız Allah’In izniyle. Bizlere durduran bilmeden çalışmak, koşturmak düşüyor. Biz gençler olarak koşacağız ve risk alarak koşacağız. Yönetilen değil yöneten bir gençlik olarak bize çizilen hedefler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, RİSK ALACAĞIZ

Ak Parti Artvin Koordinatörü Haydar Revi, “Kongre sürecimiz bir hayli uzun sürdü. 5 Eylül’de başladığımız süreci bugün gençlik kolları kongremiz ile tamamlamış oluyoruz. İl kongremizi de salı günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Sizlerle önceki dönemde birlikte çalıştığımız dava arkadaşlarımız oldu. Biz yine her zaman sizlerin emrinde olacağız. Karadeniz bölgesi koordinatörlük görevimiz var. 6 yıllık dönem içerisinde çok seçimler yaşadık. Önemli başarılara imza attık. Çok çalışacağız, koşacağız, risk alacağız. Çok çalıştık hiçbir zararını görmedik. Trabzon’da 130 bin üyemiz var. Meclis üyelerin seçiminde aldığımı oyla birlikte en iyi derecemizi yaptık. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız. Kongremiz hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

TRABZON’DA SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bu ülkede yıllarca siyaset kötü bir işmiş gibi gösterildi. Siyasetçiler de bu fena uğraşın sahipleri oldular. Siyaset kurumunu sürekli aşağılayıp zayıflattılar ve itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Siyaset iyi bir uğraştır. Ülkenin geleceği için söz söyleme, proje üretme sanatıdır. Tüm gençlerimizi Ak Parti kadrolarında siyaset yapmaya davet ediyorum. Yenilikçi yaklaşımınız ve sizin hayalleriniz bizim için en büyük güç kaynağıdır. Karamsarlığa kapılmaya asla mahal yoktur. Ben Çaykara’nın bir köyünde ekonomik durumu çok iyi olmayan bir ailenin 6. çocuğu olarak dünyaya geldim ve büyüdüm. Annecim okur yazar dahi değildi ve babam da ilkokul mezunu bir işçiydi. Kaymakam, genel müdür ve vali olarak hizmet etme şerefine nail oldum. Şimdi de Büyükşehir Belediye başkanınız olarak hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Benim gibi birçok örneği bağrında yaşatmış büyütmüştür bu ülke. Ak Parti döneminde bu örneklerin sayısı son 20 yılda son derece hızlı bir şekilde artmıştır. Trabzonspor nasıl ihtilal gerçekleştirmişse Ak Parti de son 20 yılda bu ihtilali gerçekleştirmiştir. Trabzon’da hakikaten önemli düzeyde spor tesisleri kazandırıldı. Farklı bir spor tesisini gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Sadece Ankara’da bulunan ve ikincisi şehrimizde bulunan sporcu merkezidir. Bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açıyoruz. Bilim merkezi projemizin ihale sürecini başlattık. Su sporları merkezini Beşirli’de hizmete açacağız. Spor temalı Millet Bahçesi’ni yapıyoruz. Orayı geçmişinden tarihinden koparmak mümkün değil. Futbol sahası, yürüyüş pisti, ilk kez Trabzon’da hizmete sunacağımız buz pateni pisti, kaykay düzenekleri bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Trabzon’da sporcu otobüsleri ve sporcu durakları inşa ediyoruz. Bundan sonra öğrencilerimiz, sporcu kardeşlerimiz inşallah bu merkezlere özel olarak tasarlanan otobüslerle oralara kolayca ulaşacaklar. Üniversiteye hazırlık noktasında önemli bir katkı sağlıyoruz dershanelerimizle birlikte. Ganita-Faroz projemizi ihale ettik. Tamamlandığında Trabzon sahillerini parmakla gösterecek projeyi inşallah gençlerimiz de çok sevecek. Yalıncak’ta 1 km’lik alanda sahil düzenlemesi çalışması yapıyoruz. Deniz sezonu ile birlikte hizmete açılacak. Gençlerimizi 21. yüzyıla hazırlamak için Trabzon’da teknoloji okur yazarlığı seferberliği başlatıyoruz. Gençlerimizin yazılım, robotik kodlama alanlarında yetkin olması bizler için çok önemlidir. İlk 6 ay online platformlarda başlayacağımız eğitim sürecini sonrasında fiziki olarak tamamlayacağız” dedi.

SİYASET GENÇKEN YAPILMALIDIR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Her şey zamanında yapılmalıdır. Siyaset de gençken yapılmalıdır. Ak Parti’de 23 yaşında il yönetim kurulu üyeliği ve 25 yaşında il başkan yardımcılığı ile çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 29 yaşında milletvekili adayı gösterilmiş ve 34 yaşında milletvekili olarak şehrimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok reformla gençlerin siyasette önünü açtık. Bu gençlerle birlikte geleceğe yürümekten onu ve şeref duyuyoruz. Cumhurbaşkanı kim olacak tartışmaları var, 2023’te cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Önceden seçileceği zaman asker ne der diye soruyorlardı. Şimdi Cumhurbaşkanı kim olacak diye soruyorlar. Siyasetin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Kongremizde başkan seçilecek olan Sefa Küçükali başkanımıza şimdiden başarılar diliyorum. Allah davamızı ve mücadelemizi zaferle sonuçlandırsın” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN KAFALARI BOŞ İŞLE DEĞİL PROJEYLE MEŞGUL OLMALI

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Gençlerimizin gelecekleri ile ilgili endişelerini ortadan kaldıracak bizim başlıca görevimizdir. Ak gençleri olarak Türkiye’nin gençlerinin beklentilerini ilgili yerlere ulaştırma noktasında önemli göreviniz var. Kafasını boş işle değil, planla ve projeyle meşgul eden nesiller yetiştirebilmektir amacımız.  6. Gençlik Kolları Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

HANGİ ALANDA İŞ YAPIYORSAK EN İYİSİ OLMALIYIZ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Ak Parti gençliği Türkiye’deki en büyük gençlik organizasyonu. Dünyada da en büyük gençlik organizasyonlarından. Sizinle birlikte kendimizi genç hissediyoruz. Hep beraber sizlerle birlikte bu dava yolunda ve rayında gidiyor. Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayacağına gönülden inanıyor. Türkiye’nin geleceği olan siz değerli gençleri gerçekten çok seviyor ve gönülden sizlere başarılar diliyoruz. Hem din ilminde hem de fen ilimlerinde Ak Parti gençliği bir numara olmalıdır. Hangi alanda iş yapıyorsak o alanda en iyisi olabilmek için gayret etmenizi istiyoruz. Sizlerle birlikte inşallah Türkiye uzak ufuklara doğru yol almaya devam ediyoruz. Sözcü gazetesinde bir haber okudum.

İLÇEDEN MERKEZE GİDİLEMEZDİ ŞİMDİ AYA GİDECEĞİZ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Vatanını, milletini, bayrağını seven inancı uğruna her türlü fedakarlığı yapan Trabzon’un Türkiye’nin değerli genç kardeşlerim, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Trabzon’dan ayrılırken Giresun’a gitmek veya Trabzon’un bir ilçesinden merkeze gelmek bile bizim için çok büyük bir hayaldi. Şimdi inandığımı liderimizin arkasında yürüdüğümüz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu gençlik aya gidecek aya. Artık hayal değil gerçekleştiren bir ülke haline geldik. Benzin mazot kuyruklarında zulümler yaşandı. 30 yıl öncesinde yaşanan zulümleri hep beraber yaşadık. Artık o günler geride kaldı. CHP’nin genel başkanı özellikle PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile gizli görüşüyor. Basın açıklamasına tek başlarına çıkıyorlar. İşte aldatmaca, milletten korkuyorlar. Terör örgütleri ile kol kola giren siyasi partilerle bizim işimiz yok. Biz bunlara karşı bundan sonra da çok çalışmamız lazım. 20 yıldır çalışıp hizmet ediyoruz. Daha güçlü olmamız lazım. Trabzon’un genç yiğit gençlerinin daha çok çalışıp birbirini sevmesi lazım. Özellikle salı günü bizim beklediğimiz ve özlediğimiz Trabzon meydanına geldiği zaman Trabzon’a ayrı bir değer veren Trabzon ne zaman güleceğini ve ne zaman gülmeyeceğini çok iyi bilir diyen Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazır mısın Ak gençler. 6. Olağan Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan Trabzon’a video konferans ile bağlandı! ''Eren Bülbül’ün azmine sahip gençler görüyorum''