AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve beraberindeki gönüllüler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal’a görev süresi içinde başarı dileklerini iletti. Ofluoğlu, “AKUT, diğer arama – kurtarma ekipleri gibi İtfaiye ile de her olayda yakın çalışma içindedir. Zaten AKUT Trabzon yerleşkesi de itfaiye alanımız içinde bulunuyor, eğitimlerimizi burada gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi en yakın temasta olduğumuz kurumların başında geliyor. Bundan sonra da yakın çalışmalarımızı artırarak sürdürmeyi umuyoruz. Özellikle eğitim faaliyetlerinde ortak yapılabilecek birçok konu bulunuyor” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Ortak amacımız zor durumdaki her canlıya yardımcı olmak. Bu konuda ortaklaşa yapabileceğimiz her türlü eğitim ve çalışmaya destek vermekten mutluluk duyacağız” dedi.

AKUT ile İtfaiye Daire Başkanlığı arasında ortaklaşa yürütülebilecek çalışmaların değerlendirildiği görüşmede, özellikle eğitim faaliyetlerinde hazırlanacak bir protokol çerçevesinde işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.