Başkan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 1 aylık maaşını kampanya kapsamında bağışladığını açıkladı. Başkan Zorluoğlu, az çok demeden herkesi milli dayanışma kampanyasına destek olmaya davet etti.

DEVLET-MİLLET EL ELE VERMELİYİZ
Kampanyanın ilk dakikalarında bağışta bulunarak herkese örnek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, devlet millet el vererek bu zorlu süreçten en kısa sürede çıkılacağına inandığını söyledi. Türkiye olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ülke olarak son yılların en zor sürecini yaşıyoruz. Sadece Türkiye değil tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ilk günden itibaren etkin bir mücadele sürdürmekteyiz. Hükümetimiz açıkladığı destek paketleriyle ile ilk günden itibaren esnafımızın, vatandaşlarımızın ve iş dünyasının yanında olduğunu gösterdi. Biz de Trabzon’da esnafımıza yardımcı olmak adına ekonomik tedbirler aldık, almaya da devam edeceğiz” dedi.

HEP BERABER DESTEK OLALIM
Herkesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli dayanışma kampanyasına katılmaya davet eden Başkan Zorluoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın koronavirüsle mücadele sürecine milli dayanışma ruhuyla destek olunması yönünde yaptığı çağrı çok önemli. Tablonun daha kötüye gitmemesi ve bu süreçten en hızlı şekilde çıkmak adına koronavirüse karşı birlik olmalıyız. Bu kampanya ile asıl hedeflenen, olayı çarpıtarak siyaset malzemesi yapanların söylediklerinin aksine; devletimizin ihtiyaç sahiplerine destek çalışmalarına öncülük etmesidir. İnsanlarımızı ekonomik kaygılarından uzaklaştırmak ve sadece sağlıklarını düşünmesini sağlamak adına gelin ekonomik anlamda zarar gören ihtiyaç sahiplerine hep beraber ulaşalım. Ülkemizin bu süreçten güçlü çıkması adına tüm hemşehrilerimi kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.