61SAAT HABER SERVİSİ - Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, yaklaşan kongre süreci ile ilgili bugün İl Binasında bir basın toplantısı düzenledi. 
Koronavirüs sürecinde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kurt, Milli Görüş tarihi ile ilgili bilgiler verdi. 
Temel ilkelerinden asla vazgeçmediklerini ifade eden Kurt, “Yeni dönem siyaset tarzımızı tabanda farklı kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ile birlikte belirli bir kesime değil, toplumun tüm kesimlerine bu vatanda nefes alan tüm vatan evlatlarına, herkese ulaşıp mesajımızı vereceğiz. 
Bunların başında, gündeme gelen Z kuşağı diye tabir edilen gençler geliyor. Bu gençlere Saadet Partisinin temel ilkelerini öncelikli olarak ulaştıracağız. 
Türkiye’nin her yerinde düşüncesi, ırkı, coğrafyası ne olursa olsun bütün insanlara söyleyecek sözümüz olduğuna inanıyoruz. Partimizin tabanını genişletecek çalışmaların en büyük örneğini Trabzon’da yaşıyoruz” dedi. 

İL KONGRESİ 27 EYLÜL PAZAR GÜNÜ
Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: 
Ganita’da Plaja giren büyüklerimiz ile Beşirli sahilinde denize hasret kalan gençlerle yeni dönemde siyaseti birlikte yapacağız. Trabzon’un her geçen gün geri giden durumuna asla müsade etmeyeceğiz.
Trabzon şehri için, bir adım ileri getirmek en büyük hedefimizdir. 
Bu manada daha önce hangi siyasi partide hizmet etmiş olursa olsun, derdi vatan, millet, bayrak olan, herkes için adalet ve özgürlük isteyen herkese Saadet Partisinin kapısı açıktır. 
Pazar günü ki yönetim kadromuzu bu anlayış üzerine inşa ediyoruz. 
Trabzon’da yapılacak her müspet hizmet teşekkür edeceğimizi, yeni dönemde göstereceğiz. 
Trabzon’un ana muhalefet partisi olacağız. 
Saadet Partimizin, Trabzon İl Başkanlığının 27 Eylül Pazar günü İl Kongresini gerçekleştireceğiz. Pandemi nedeniyle sürekli ertelenen kongremizi Cephanelik Restoranda nezih bir ortamda tarihi bir kongre gerçekleştireceğiz. 
Saadet Partisi 27 Eylül’den sonra Trabzon’un parlayan yıldızı olacak. Nerede bir sorun, haksızlık, mağduriyet varsa, bu haksızlığı kim yaparsa yapsın, değil partisi inancı bile biz Milli Görüşçüleri ilgilendirmiyor. İnsan merkezli siyaset yapacak.
Buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Çünkü iktidarın Türkiye’yi getirdiği nokta bu. 
Bu mücadeleyi sürdürürken hep birlikte yaşanabilir Trabzon inşa etmek hedefindeyiz. Asla kuru muhalefet yapmayacağız. Problemleri ortaya koyarken problemlerin çözümünü de söyleyeceğiz. Nerede uyarı yapmışsak, uyarı yaptığımız mekanda teşekkür edeceğiz” 

27 EYLÜL’DEN SONRA NEREDE HAKSIZLIK VARSA.. 
Kurt, “İnşallah Pazar günü Trabzon’da hem heyecan, hem profesyonellik, hem kadro, bu kadronun 27 Eylül’den sonra Trabzon’un her ilçesinde, her sokağında olacak. Nerede bir haksızlık varsa, Saadet Partisi orada çığlık atacak” dedi. 

Öte yandan Saadet Partisinde şu anda Cevat Kurt’un başkanlığında tek liste ile gidilirken, Pazar gününe kadar yeni adayların çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor. Kongreye Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılıp katılmayacağı ise henüz netleşmedi.