3. BÖLÜM 

ÖZEL RÖPORTAJ

20 aydır Trabzon’da valilik görevini başarıyla yürüten Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 61saat.com ekibini makamında ağırladı, çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan, 61saat.com’a önemli açıklamalar. 

Türkiye’nin en çok okunan yerel haber platformu 61saat.com haber sitesi İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, Genel Koordinatör Tayfun Çöpçü ve Haber Müdürü Serkan Kılınç Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek Trabzon ile ilgili merak edilenleri konuştu.  

61saat.com ekibi olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte röportajımızın son  bölümünde, “Son günlerde bazı isimlerin valiler hükümetin valisi oldu iddialarını” , “Uyuşturucu operasyonlarındaki başarıyı” “Deniz üssü ve şehir hastanesi ile ilgili son gelişmeleri”, “Trabzon’da keyif aldığı ve ailesiyle zaman geçirdiği yerleleri”,  konuştuk…
Bu önemli röportajda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu  61saat.com ekibinin sorularına içtenlikle yanıt verdi.

İşte Röportajın ikinci bölümü:

SORU: “Siyaset yapmayı düşünüyor musunuz? Ayrıca zaman zaman muhalefetten “Devletin valileri hükümetin valisi oldu” söylemi dile getiriliyor. Bu söylemle ilgili ne söylemek istersiniz?”

DEVLETİN VALİLERİ, HÜKÜMETİN VALİLERİ OLDU ELEŞTİRİSİ VE SİYASET DÜŞÜNÜYOR MU?

Devletin valisi, hükümetin valisi diye bir şey yok. Valilerimize kanunla verilen görevler ve üstlendiği misyon var. Şu an kanunda yeri belli. Vali, görev yaptığı ilde Cumhurbaşkanını, devleti temsil eder. Bizim yerimiz misyonumuz bellidir. Bu ilde Sayın Cumhurbaşkanını ve devleti temsil ediyoruz. 

Kurumlarımızın bize kanunların verdiği yetki çerçevesinde koordinasyonunda, devletimizin bu ilde ki yatırımlarının takibinden, emniyetinden, asayişinden, huzurundan sorumluyuz. 

Siyasi parti veya bir kişiyi temsil etmiyoruz. 

Tüm partilere eşit mesafede, devletimizin bize verdiği misyonu ve kanunun verdiği yetkiyi kullanıyoruz. “Ben şu kapıya gedim, valiyle görüşemedim” diyen varsa kusura bakmasın. Böyle bir şey olamaz. Bizim kapımız açık herkese açık, sıkıntı yok milletimizin başımızın üzerinde her zaman yeri vardır. 

“Siyaset düşünüyor mu” sorusun ise Vali Ustaoğlu, “Öyle bir şey yok. Bize verilen bir görev var, biz o görevimizi yapıyoruz. Siyaset düşünmüyorum” cevabını verdi. 


 

SORU: “Trabzon Emniyeti ve Jandarmanın yaptığı operasyonlar şehirde güven ortamını arttırıyor. Vatandaşlardan bu noktada sizlere olumlu tepkiler geliyor mu?”

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI İÇİN VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Trabzon’da özellikle son 2 aydır çok güzel operasyonlar yapılıyor. Gerek Emniyet, gerek Jandarma personeli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

Bizim kanayan yaramız diyebileceğimiz, toplumumuzu, gençlerimizi tehdit eden uyuşturucuyla ilgili tepesine binmek lazım, kafasını ezmek lazım. Bizim geleceğimizin en büyük teminatı olan gençlerimizi tehlikeye atacak en ufak bir tehdite asla müsade etmeyeceğiz. 

Evet bizim ilimiz tabi o noktada (Uyuşturucu) çok sıkıntının olduğu bir il değil ama, küçük çaplı da az miktarda da olsa bunun ticaretini yapan veya ilimizde bunu yaygınlaştırmaya yönelik olanlara karşı son 2 ay içinde güzel operasyonlar yapıldı. Türkiye genelinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda da Trabzon emniyetimizin ve jandarmamız iyi işler çıkardı. 

Ben bunun vatandaşlarda karşılığını görüyorum. Teşekkürleri de alıyoruz. Demek çok dikkat çekti ki, “Sayın Valim özellikle teşekkür ediyoruz. Çok güzel operasyonlar yapıldı, şurada şu mahallede  şöyle bir olayla karşılaşıyorduk ama şimdi yok” diyen vatandaşlara şahidim. Memnuniyet verici.
Kenevir ekimi olsun, ticari boyutuyla sokaklarda belli yerlerde gençlerimizi zehirlemeye yönelik bu işin hainleri var.

Ama bu operasyonlarla şu an bunlara göz açtırmıyoruz. İnşallah yine göz açtırmayacağız. Ben operasyonlarda görev alan ve güvenlik güçlerimize bu manada destek olan kurumlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. En ufak bir durumda emniyetimizi jandarmamızı aramaktan çekinmesinler. 


ABARTILI EGZOZ TAKILI BİNE YAKIN ARACA EL KONULDU

Abartılı egzoz ile ilgili emniyetimiz son 1 ayda binin üzerinde aracı trafikten men etti. Yapılan sıkı denetimler sonucunda bu araçlara el konuldu. Bu araçlar hem trafikte tehlike arz ediyor, hem de vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Bine yakın araca işlem yapıldı. O aparatlar söktürülmeden araçlar tekrar ruhsat sahiplerine teslim edilmiyor. 

SORU: “Sürmene Çamburnu’nda Deniz Üssü kurulması planlanıyordu. Gelinen son durumu bizle paylaşabilir misiniz?”

SÜRMENE’DE KURULMASI PLANLANAN DENİZ ÜSSÜ

Sürmene Çamburnu’nda  Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, Deniz Üssü Kurulması için bir alan tahsis edilmişti. Ulaştırma Bakanlığı ile onların yazışmaları var. Yani Deniz Üssünden vazgeçilmiş değil. Sadece yerin pozisyonu ile alakalı tekrar görüşmeler devam ediyor. 

Çünkü bir tarafta deniz üssü kurulurken, diğer tarafta bizim orada yıllarca hizmet veren tersanelerimiz var. Oranın esas kuruluş amacı tersaneydi. Onların işine engel olacak bir durumun olmaması gerekiyor. 

Onunla ilgili bir protokol yapılacak. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Ulaştırma Bakanımız, bayramda aile ziyareti için gelmişti. Orada bu konuyu konuştuk. Görüşmeler devam ediyor, şu an için olumsuz durum söz konusu değil


SORU: “Şehir hastanesi bahsedilen yer yani Akyazı’ya mı kurulacak? Ayrıca şu anda süreçle ilgili sıkıntı var mı?”

ŞEHİR HASTANESİNDE SIKINTI VAR MI?

Şehir hastanesi ile ilgili Trabzon’da bir sıkıntı yok. Ödeneği hazır. Bizim ihale sürecimiz bu aylarda başlayacak. Yüzde 10 diye tabir ettiğimiz, ihaleye çıkılması için ayrılan yüzde 10, 2020 bütçesinde var. Parası da hazır. Zaten bu demektir ki, yüzde 10 ödeneği hazır, yatırım programında görünüyor. Hiç bir sıkıntısı yok. Yeri aynı. Bize gelen bilgide bir değişiklik yok. 


SORU: “Fatih Sondaj Gemisinin Trabzon açıklarında sondaj yapacak mı? Sizlere bu konuda bir bilgi geldi mi?”

FATİH SONDAJ GEMİSİ, TRABZON AÇIKLARINDA SONDAJ YAPACAK MI?

Trabzon civarında yapacağı bir çalışma şu anda görülmüyor. 

Bizim bildiğimiz ilk çalışmasını Zonguldak, Ereğli açıklarında yapacak. Bende kamuoyunda sizler gibi takip ettik. Fatih Sondaj Gemisi bizim için güzel bir jest oldu. 

Trabzon’u Fetheden Fatih Sultan Mehmet’in ismini alan bir geminin Karadeniz’e Trabzon Limanından hareket etmesi ayrı bir anlam kattı. 


KISA KISA… 

TRABZONSPOR’U TAKİP EDİYOR MU? EN BEĞENDİĞİ İSİMLER

Bu şehrin Trabzonsporla yaşadığını, yaşamın parçası olduğunu gelmeden biliyordum. 

Trabzonspor’u takip ediyorum. Çok güzel bir takım oluşturup, yönetimiyle, futbolcularıyla, teknik ekibiyle güzel bir karakter uyumu oluştu. İyi bir durumdaydı. Ama maalesef son  2 maçtır hepimiz talihsizlik yaşıyoruz. Dışarda en zorlu maçları kazanıyoruz, ama içerde kazanabileceğimiz maçları beraberlikle bitiriyoruz.

Bizde etkilenmiyor değiliz, etkileniyoruz. Vatandaşımızın sokakta morali bozuksa, yüzü asıksa doğal olarak bizi de etkiliyor. Kulpun bir tarafından yakalamışsınız, böyle bir süreçte yaşanan talihsizlikler, şansızlık var. 

Olayı psikolojisini yürütmek kolay değil. 

Muhtemelen onlarda aynı şeyi yaşıyor. 

İstatistikler rakamlar yalan söylemez. Şimdi tüm oyuncular tabi ki gayret veriyor ama takımda Sörloth’un yeri ayrı. Gol krallığında ilerliyor. Kimi beğeniyorsunuz sorusuna net cevap vermek doğru olmaz ama atanı bir yere, tutanı bir yere koyarım. Kalecimizin de maşallahı var. Gelecekte onu da inşallah iyi bir yerde göreceğiz. Topçularımız özveriyle mücadele veriyorlar. Biz arzu ediyoruz ve inanıyoruz bu şehre inşallah bu sezon yeni bir kupa daha gelir… İnancımızı kaybetmememiz lazım.  


TRAZON’DA VAKİT GEÇİRMEKTEN KEYİF ALDIĞI YER

Trabzon’u bende ailemde çok seviyoruz. Gerçekten Allah çok güzel bir coğrafya bahşetmiş bu bölgeye. 

Denizi, doğası, yeşili, mavisi, kültür mirası, tarihi, herseyini var bu şehirde. 

Beğendiğim yerler diye sordunuz. Yer çok. Nasıl ayırt edeyim ki. Her köşesi ayrı bir güzel.  

Tüm yaylalarıyla, doğal güzellikleriyle Trabzon ülkemizin en güzel yerlerinde birisi. Cumartesi, Pazar şehir içinde bazen dondurma yemek için bir yerlere gideriz. Sahilde zaman zaman yürümeyi severim. Pandemi dolayısıyla ara verdik. Uzungöl keyifli. Son dönemde mümkünse yaylalarda ve belli yerlerde dolaşmaya çalışıyorum. Uzungöl’le, Sümela o vadi çok hoşuma gidiyor. Hamsiköy, zaman zaman da oraya gidiyorum. Çok özel bir yeri. Liste uzar gider, dediğim gibi Trabzon yaşanılabilecek en güzel şehirlerden biri. SON


RÖPORTAJ’IN BİRİNCİ VE İKİNCİ BÖLÜMLERİNİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.