Fakat maalesef bu durum sürdürülebilir bir durum değildir. Düzgün temizlenmeyen saçlar, saç derisinde tıkanıklığa sebep olarak kepek ve yara oluşmasına neden olabilir. Konu özellikle erkek saç bakımı olduğunda, saçların bakımında temiz ve sağlıklı olması, kullanılan ürünlerin farklılığı en önemli öncelik olarak yer alıyor.

Peki saç bakımı rutinlerinde erkeklerin bilmesi gereken tüyolar nelerdir? Hep birlikte göz atalım!

Düzenli Şekilde Saçlarınızı Yıkayın

Erkek saç bakımı konusunda ilk püf nokta, saçların belirli aralıklarla yıkanmasında özen göstermektir. Bu aralık, gün aşırı ya da iki günde bir olabilir.

Saçlarınızı Yüksek Isıda Yıkamayın

Yüksek ısıda yıkanan saçlar, saçların üst katmanına zarar verir. Bu durum da saç derisinin mikroflorasını ve yağ dengesini bozarak saçların kurumasına sebep olabilir.

Kısa Saç Bakımı

Kısa saç bakımı erkekler için oldukça kolaydır fakat bu durum özen gösterilmemesi gerektiği anlamına gelmez. Saç diplerine yapılan düzenli masaj, saç dökülmesini önleyecek ürünleri kullanmak ve bu ürünlerin bitkisel içerikli olması oldukça önemli adımlardır.

Uzun Saç Bakımı

Uzun saçlarınızın daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını istiyorsanız mutlaka saç kremi kullanmalı ve yıkama esnasında saç uçlarınıza masaj yaparak uygulamalısınız. Bu noktada bitkisel içerikli üretilen erkek saç bakım ürünleri, sağlıklı bir kurtarıcı olacaktır.

Saç Kuruturken Dikkat

Saçların sağlığını korumak ve onları yüksek ısıdan uzak tutabilmek, saç sağlığı için oldukça önemlidir. Saçlarınızı kurutma makinesi yardımıyla kurutmak yerine havlunuzla yumuşak hareketlerle destekleyerek kurutabilir ve bu sayede hasar görmesini engeller ve elektriklenmesini önleyebilirsiniz.

Bazen Dağınık Daha İyidir!

Saçlarınızı taramak, derli toplu görünmek elbette oldukça önemlidir. Ancak her şeyde olduğu gibi bu durumda da abartmamak gerekir. Saçlar, çok sık ve sert hareketlerle tarandığı zaman saç yapısında bozulmalar oluşabilir hatta saçların koparak dökülmesine sebep olabilirsiniz.

Kaliteli ve Doğal Şampuan Kullanımı

Şampuan, krem, köpük ya da sprey gibi erkek saç bakım ürünleri mutlaka kaliteli ve kimyasal etkenlerden arınmış şekilde tercih edilmelidir. Kimyasal maddeler, zamanla saç derisini yıpratır ve olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Tamamen bitkisel içerikli, güvenilir erkek saç bakım ürünleri için Bioxcin web sitesini ziyaret edebilirsiniz!