Küpelerden kolyelere, bilekliklerden yüzüklere kadar tüm takılar en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Yılın başlangıcından sonuna kadar çok sayıda farklı takıya ihtiyaç duyacağınız bu yılda yapmanız gereken tercihler sizleri dahi şaşırtmayı başarabilir. 

Halka Küpeler XL

Halka küpelerin modası hiçbir zaman bitmedi, bundan sonra da bitmeyeceğe benziyor. 2020 senesinde ise takı dolaplarımızda önemli bir yere sahip olan halka küpelerimiz daha da büyümeye başladı. Artık halka küpeler XL ebatlarında. Olabildiğine büyüyen küpeler hem sokak modasında hem de önemli gecelerde başrolü oynayan takılar arasında. 

Halka büyüklüğü ile dikkat çeken küpe modellerinde kalınlık da oldukça üst seviyede. Kalınlıkla beraber büyüklüğün arttığını söylemek oldukça zor. Gösterişli halkalar seçerken ya ince ve büyük ya da kalın ve küçük küpeler seçmelisiniz. Genel olarak metalik renklerin tercih edildiği bu halka küpeler tüm gözleri size çevirmeye yetecek. 

Kırılması İmkânsız Zincir Trendi

Zincir kullanımı son dönemde kendisini göstermeye başlarken bu sene bir üst seviyeye çıkıyor. Artık kullanılan zincirler çok daha kalın ve çok daha gösterişli. Belki zincir kolye tabiri onlarca yıldır literatürümüzde var. Ancak bu ebatlarda zincirleri ilk defa görmeye başlayacağız. 

Et kalınlığı oldukça yüksek olan zincir kolyeler adeta endüstriyel bir ürün görüntüsünde olacak. Ancak zarif takıların yerine 2020 senesinde gösterişli ürünler daha ön planda olacağından zincir kullanımı en doğru tercihlerden bir tanesi olabilir. Metalik renkler yine çok revaçta ama 2020’de zincirleri her renk görmemiz de mümkün.  

İncinin En Modern Hali

Çok kalın ya da büyük takılar sizlere göre değil mi? Tasarımcılar sizleri de düşündü ve muhteşem bir zarafete sahip inci takıları karşınıza sürüyor. Yeni nesil inci küpeler o kadar modern ki gözlerinizi onlardan almanız çok zor olacak. 

Eski klasik tasarımlara göre çok daha farklı bir görüntüye bürünen inci kolyeler de küpelere muhteşem bir şekilde eşlik ediyor. 2020 senesinde bu özgün kesimleri inci kolyelerin günlük hayatta da tercihini mümkün kılmaya başlayacak.

Boncukta Renk Sınırlaması Yok

Takı dolabında inciği boncuğu çok olanlar bu sene yaşadı. 2020 senesinde trend olmaya aday ürünlerin başında bu boncuklar geliyor. 2020’nin ilk yarısında rengarenk boncukları etrafımızda görmeye alışsak iyi olur. 

Kot pantolonların üzerinde çok farklı renklerde boncuklar tercih etmek en doğru seçeneklerden bir tanesi. Kotlarla tercih edilen boncuklar tamamen aykırı ve parlak tonlarda olabilir. Yumuşak tonlar ise genel olarak özel kıyafetlerin üzerinde kullanılacak. 

Küpemin Çifti Kayıp

Yepyeni bir seneye girilmişken çok keskin kararlar almakta da hiçbir sakınca görmüyoruz. 2020 takı modelleri arasında tekli küpeler en çok dikkat çeken seçimlerin başında gelecek. Küpelerin çift olarak kullanılması gerektiğini gösteren çok sayıda işaret var. Ancak hepsine rağmen küpelerin tek başına kullanımı son derece dikkat çekici olacak. 

Tek başına kullanılan küpelerde çok özgün tasarımlar ortaya çıkarken yükü tek başına çektiği söylenebilir. 2020 takı modelleri özellikle vücut ve yüz şekline uygun şekilde seçiliyor. 

Taşıyıcı Gerdanlıklar

Bir gerdanlık kullanıcısını tek başına taşımaya yeter mi? 2020 senesinde bu sorunun cevabı evet. Heykelimsi gerdanlık modelleri bu senenin önemli parçaları arasında yer alıyor. Oldukça büyük ebatlarda sunulan gerdanlıklar başka bir takıya ihtiyaç duymadan kullanılabilecek kapasitede olacak. 

Sade kıyafetlere hareketlilik kazandırmak isteyen bayanlar için bu tür gerdanlıklar en doğru tercihlerden bir tanesi olarak gösteriliyor. Gerdanlıklarda metalik renklerin dışına çıkmak çok da doğru bir tercih değil. Altın sarısı gerdanlıklarda başrolü alırken yardımcı oyuncu rolü metalik griye gidiyor. 

Ayakkabı Mücevherleri

Vücudun birçok bölgesinde mücevherleri gördük. Peki, ayakkabı mücevherlerini daha önce gördünüz mü? Son moda ayakkabı mücevherleri bu sene dikkatleri üzerine çekmeyi rahatlıkla başarıyor. Özel gecelerde tercih edilmek için düşünülen ayakkabılarda kullanılacak olan mücevherler ayakkabıyı bir üst seviyeye çıkarmayı başarabilir. 

Bileklerde tercih edilebilen halhal modelleri 2020 senesinde ayakkabıya iniyor. Kemerli ayakkabı modellerinde kemer yardımıyla birlikte halhallar ayakkabının üzerinde kullanılmalı. Ayakkabı mücevherlerinde taşlı modeller en doğru tercih olarak gösteriliyor. Koyu renk ayakkabılarda gerçekleştirilen bu kullanım son derece başarılı sonuçlar verecek. 

Sanatsal Küpe Tasarımları

Heykelimsi tasarımların 2020 senesinde kendisini göstereceğini belirtmiştik. Küpe tasarımlarında da bu heykelimsi öğeler karşımıza çıkıyor. Tek küpeler sayısı itibariyle farklı olmaya yeterken heykelimsi tasarıma sahip çift küpeler birbirinden farklı oluşlarıyla dikkat çekecek. 

Kombinlerde görünümü bir bütün olarak üst seviyeye çıkarmak isteyen bayanlar tek başına bir sanat eseri olan bu tarz küpeleri kullanabilir. Sanatı içerisinde barındıran bu öğeler her renkte karşımıza çıkacak. Gri, beyaz ve altın sarısı bu tarz küpe modellerinin en trend renk tercihleri olabilir. 

Kraliyet Takıları Halkın Favorisi

Bir dönem dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze uzanan tasarımlar bizim her zaman tercih edebileceğimiz seçenekler arasındaydı. Benzer bir şekilde dünya için de Roma İmparatorluğu döneminde kullanılan takılar artık tercih edilmeye hazır. 

Takıların o çağa ait olduğunu hissettirmesi genel olarak değerli ve renkli olan taşlar ile sağlanıyor. Altın rengindeki çerçevelerin içerisinde yakut, zümrüt ya da safir gibi taşların kullanıldığı tasarımlar bu sene sıklıkla tercih edilecek. Sokak modasında tercih edilen kot pantolonların üzerinde bu şık tasarımlar kullanılabilir. 

Doğadan İlham Alın 

Artık mücevherlerin değerinin yüksek olması için elmastan yapılmasına gerek olmuyor. En ünlü takı üreticilerin doğadan ilham alarak ürettiği takılar da çok yüksek fiyatlardan alıcı bulabiliyor. Geçtiğimiz sene ortaya çıkan doğanın parçalarını takılarda kullanma modası bu sene de devam edecek. 

Deniz kabukları kullanılarak üretilen takılar bu sene de moda tavsiyeleri arasında olacak. Son derece mütevazi bir eleman olmasına rağmen deniz kabukları özgün tasarımlarla harmanlandığında muhteşem bir görüntü ortaya çıkarabilir. Ünlü takı tasarımcılarının büyük ebatlarda deniz kabuklarını kullandıklarını gördüğünüzde şaşırmayın. 

Giyilebilir Mücevherler

Son birkaç yılda hayatımıza girmeye başlayan giyilebilir mücevherler bu senenin en önemli ürünleri arasında. Kıyafet ve mücevher arasındaki çizgi artık çok derece silik bir formda. 2020 takı modelleri içerisinde sunulan giyilebilir mücevherler ile sade kıyafetlere bambaşka bir boyut kazandırmak mümkün.

Vücudu saran zincirler giyilebilir mücevherlerin baş tacı olarak gösterilebilir. Hem giyilebilir mücevher olması yönünden modayı yakalayan bu ürünler hem de zincir kullanımı ile 2020 takı modasına tutunuyor. Değerli taşlarla bezenmiş olan büstiyerler de son derece revaçta olacak. 

Küresel Formda Takılar

Dairesel bir forma sahip takılara hepimiz alıştık. Yüzükler pek tabi ki bu formun lideri. Son dönemde halka küpeler de dairesel yapısıyla ön planda. Sizi bilemiyoruz ancak küresel formadaki takılar bizim için oldukça yeni. 

Küresel takıların tarihinin son derece eski olduğu söylenebilir. Fakat o kadar eski ki 2020 senesinde tekrar trend oluşu onları yepyeni bir tasarım gibi karşılamamıza sebep oldu. Küresel formdaki küpeler ve bileklikler muhteşem birer seçenek olacak. Altın detaylara sahip küresel takılar ya da cam görünümlü küreler kesinlikle kaçırılmaması gereken ürünler olacak. 

Yüksekten Düşen Kolyeler

Kolye denildiğinde boyundan aşağıya doğru sarkan modeller son derece normal karşılanır. 2020 senesinde ise bu sallantı çok daha fazla olmaya başlanacak. Bu sene boyundan aşağıya doğru inen kolye modelleri için serbest düşüş dönemi olarak gösterilebilir. 

Uzunlukları konusunda bu kolyelere bir sınırlama getirmek çok mümkün olmayacak. En kısası göğüs bölgesine kadar uzanırken kalça seviyesine kadar inen sarkıntılı kolye modelleri ile karşılaşmamız içten bile değil. Parlak taşların kullanılabileceği bu kolyelerde daha mütevazi ipler de tercih edilebilir. 

Takılarda Altın Oran

Altını bir yatırım aracı görmek doğru mu? Belki sizlere uzun vadede kazandıracak bir tercih olabilir ancak 2020 modası içerisinde kısa vadede de muhteşem kazanımlar sunabilir. Tarihi M.Ö. 3200 senesine ulaşan bu mucizevi maden hala ilk günkü değerinden bir şey kaybetmiş değil. 

Bu sene mütevazi takıların bırakılıp gösterişin ön plana çıktığı bir dönem olduğu için altın kullanımı ciddi şekilde artacak. Gerdanlıklardan bilekliklere, küpelerden yüzüklere kadar her alanda altın kullanımı makul görülebilir. Pek tabi ki bu takıların şık gözükmesi için modern bir görünümü olması da şart. 

Rengârenk Taşlar

 Farklı kalınlıklara ve farklı şekillerdeki renkli taşlar geçtiğimiz dönemin en popüler ürünleri arasındaydı. Bu sene de etkisinden çok bir şey kaybetmiş gibi durmuyor. Çok daha kalın ve gösterişli takıların moda olduğu bu sene de renkli taşlar daha da kalınlaşarak takı tasarımları içerisindeki yerini aldı. 

Renkli ve kocaman taşlar genellikle kolye modellerinin vazgeçilmezleri arasında yer alacak. İnce yapılı kolyeleri kullanacak olan kişiler, üzerine bir de renkli ve büyük taşlara sahip kolyeleri takabilir. 

Her Şey Üst Üste

Takı sektöründe “Layering” olarak tanımlanan tabir dilimize katmanlandırma olarak çevrilebilir. Üst üste takıların kullanılması bu tabir ile alınır. Geçtiğimiz senelerde başlayan bu seçim günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. 

İlk çıktığı dönemde inci zincir kolyelerin üst üste kullanımı çok doğru bir seçenekti. Ancak günümüz takı algısında artık büyük ve gösterişli kolyeler de üst üste kullanılmaya başlanacak. Farklı motiflere sahip olan altın kolyeleri bu sene üst üste görmeye başlayacağız. Bu kullanımı gerçekleştirirken çok fazla şıkırtı çıkarmamaya özen gösterin.

Su Akar Yolunu Bulur

Su yolu tasarımına sahip kolyeler geçtiğimiz yıl abiyelerle kullanımda büyük bir popülerlik gösterdi. Şık gecelerde su yolu kolyeler ile çok daha zarif bir görüntü kazanılırken artık bu ürünlerin sokak modasına aktarım zamanı geldi. 

Layering tarzında çok rahat bir biçimde kullanılan su yolu kolyeler, pırlanta taşlarla bezenmişse tek başına kullanılacak. Taşsız ve daha mütevazi su yolu modelleri istenirse özel harfler ya da yazılar ile zenginleştirilebilir. Kişiye özel birer takıya dönüşen su yolu ürünler çok daha değerli olacak. 

Kelepçe Vurulmayan Bilek Kalmasın

Takılarla kombinler tamamlanırken bileklerin boş kalması mümkün değil. Bileklerin doldurulması aşamasında en doğru tercih her zaman kelepçeler olmaya devam edecek. Gösterişli ürünlerin trend olduğu bu yılda kelepçeler genellikle sarı altın olarak kullanılacak. 

Altın kelepçelerin kullanımında tekli ürünler zorunlu değil. Bileği dirseğe doğru saran katmanlı yapıdaki kelepçeler de bu senenin en çok tercih edilen ürünleri arasında yer almaya aday. Renkli taşlar da modaya uyduğundan kelepçelerde karşınıza çıkan onlarca model arasından seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Upuzun Küpeler

Küpelerdeki atılımların her biri son derece etkileyici düzeyde. Tek kullanımlı küpeler, sanatsal küpeler derken küpelerin uzunluklarına da müdahale geliyor. Bu sene çok uzun formlarda küpeler görmeye alışmamız gerekecek. Eski dönemde omza değen küpeler uzun olarak nitelendirilirken bu sene omza değen küpelerin ortalama boyda oldukları söylenebilir. 

Küpeler omuzdan da aşağılara sarkabilen modellerde karşımıza çıkacak. Özellikle tek küpe tasarımlarında gösterişi yeterli oranda sağlayabilmek için bu modeller söz konusu. Ayrıca aşağıya doğru sarkan küpe modellerinde ipliklerin kullanımı da çok yaygın değil. Metal formda olmasına rağmen çok uzun yapıdaki küpeler en doğru tercihler olacak. 

Kulak Zırhı Olmadan Savaşa Hazır Değilsiniz

Kulaklarda özgün tasarımlar her zaman dikkat çekmeyi başarıyor. Peki, kulaklardaki tek seçenek küpeler mi? Tabi ki hayır. Kulak zırhı 2020 senesinin moda kurallarına son derece uyan bir ürün olarak karşımızda. 

Kulak memesinden başlayan ve kulağın üst kısmını komple saran zırhlar muhteşem bir görüntü ortaya çıkarmayı başarabilir. Altının kendi renginde kullanıldığı kulak zırhları oldukça popüler bir tercih olacak. Bunun yanı sıra incini gündemde olduğu bu dönemde küçüklü büyüklü çok sayıda incinin kullanıldığı kulak zırhları da çok doğru bir tercih. 

Bırakın Püsküller Omzunuza Değsin

Tarzınızda biraz bohem bir hava yaratmak istiyorsanız püsküller tek başına bu etkiyi ortaya çıkarabilir. Kulaklardan sarkan püsküller 2020 senesini de etkisi altına alıyor. Bu sene püskülleri bir arada tutan kısımların daha kalın ve gösterişli olması oldukça muhtemel. 

Püsküllerin ince bir formda olduğu takdirde omuzlara kadar inmesi ve buralarda salınması gerekiyor. Ancak hali hazırda kalın bir püskülse kısa kalması daha makul bir tercih. Renk konusunda ise tamamen bir özgürlüğün söz konusu olduğu söylenebilir. 

Karışık Küpe Çiftleri

Tasarımcıların bu sene en çok hedef aldığı takılar hiç kuşkusuz küpeler. Karışık küpe çiftleri 2020 modasının küpeyi hedef aldığı son trend olarak gösterilebilir. Birbirinden farklı olan küpe çiftleri dikkatli üzerine çekmekte son derece başarılı bir tercih. 

İki küpenin birbirinden farklı oluşu tercih edilebilir ancak tamamen birbirinden farklı olması yerine uyumlu bir çiftin tercih edilmesi gerekir. Bir tarafta altın ile incilerin bir araya geldiği ve omuzlara doğru inen model tercih edilirken diğer kulakta yine incili ve altınlı olan ancak kulaktan çok uzaklaşmayan farklı bir model tercih edilebilir. 

Hem Çivili Hem Deri Hem De Siyah

Sinirli ve serseri bir kimliğin çekiciliğini tartışmaya çok fazla gerek yok. Savaş botlarının, derinin ve siyah rengin hakim olduğu bu tema 2020 modası içerisinde de kendisine yer buluyor. 

Takı modasında ise bu serseri tavrın kendisine gerdanlıklarda yer bulduğu söylenebilir. Sokak modasında siyah ve deri gerdanlıklar son derece fazla tercih edilecek. Çivili modellerin kullanımı takıyı çok daha ileri seviyeye götürebilir. Gerdanlıklarında bu çivileri istemeyen kişiler bileklik modellerinde kullanarak çok daha serseri bir havaya bürünecek. 

Daha Fazla Yüzük

2020 senesinde de parmaklarınızı doldurmaya hazır olun. Her parmakta farklı yüzüklerin kullanılması bu sene de bolca göreceğimiz tasarımlar arasında yer alacak. Bunu uygularken tamamen özgür kalmanız mümkün. 

Parmaklarda kullanılan yüzüklerin birbirleri ile benzer yönlerinin olmasına gerek yok. Birbirinden tamamen farklı yüzüklerin yan yana kullanımı son derece şık bir görüntü çıkarmayı başaracaktır. Özellikle plajlarda bu tarz yüzüklerin tercihi muhteşem etkiler yaratabilir. Denizin mavisini tasarılarına taşıyan yüzüklerin bir arada kullanımı 2020 plaj modasını kasıp kavuracak. 

2020 Yaz İlkbahar Aksesuar Trendleri ile ilgili ipuçları yazımızı okumak isterseniz bekleriz.