Alman ekibi RB Leipzig’e transfer olan Norveçli santrfor, yeni takımında bir türlü golle buluşmayı başaramayınca, olumlu anlamda yapılan benzetme artık yavaş yavaş yerini yine bu benzetme üzerinden bu kez eleştiri oklarını beraberinde getirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde dün gece Paris Saint Germain karşısında da süre alan futbolcu, bir maçı daha boş geçti.

Sörloth’un dokuzuncu maçında da fileleri havalandırmaktan uzak kalması ve takımının yenilgisini önleyememesi çatlak seslere neden oldu.

Bundesliga’da 7, Devler Ligi’nde 2 olmak üzere toplamda 9 maça çıkan Alexander Sörloth henüz skor üretmeyi başaramadı.

Asist istatistiği de bulunmayan oyuncunun gol yollarındaki kısır görüntüsü hayal kırıklığına yol açtı.

ALMANLAR ACIMASIZ ÇIKTI!

Alman basınında çıkan ‘Her Norveçli santrfor Haaland değil. Alexander Sörloth Leipzig’de bir türlü açılışı yapamıyor’ başlıklı haber, ana fikri yansıtan başlıktaki bu satırlarıyla içeriğine gerek bırakmadan söylemek istenilen şeyi büyük puntolarla en başta ifade etti.

Haberin içeriğindeyse ‘Sörloth transferin ardından sürekli Haaland ile karşılaştırıldı. Ancak henüz bir etki yaratmayı başaramadı. Kendisinin Leipzig’de geçirdiği süreç, aynı zamanda Haaland’ın ne kadar iyi olduğunu gösterdi’ ifadelerine yer verildi.

Eski bir Leipzigli olan Erling Haaland’ın, Borussia Dortmund formasıyla çıktığı ilk maçında, oyuna sonradan dahil olarak sadece 35 dakika süre almış olmasına karşın bu süre içerisinde üç gol atmayı başardığı hatırlatılarak, Sörloth’un ise onca maçta fırsat bulmasına karşın golle tanışamadığının altı çizildi.

Benzer şekilde Leipzigli taraftarlar da sosyal medyada yeni oyuncularını takımın eski futbolcusu ile karşılaştırdılar. Alexander Sörloth’un takıma ‘Yeni Haaland’ diye geldiği ancak performansının vatandaşından uzak olduğu yorumlarını yaptılar. (Şampiy10)