SAMSUN (AA) - Havza'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle anaokulu öğrencilerine fidan dağıtıldı.

Havza Anaokulu tarafından uygulanmaya başlanan Fidanım ile Büyüyorum Projesi kapsamında öğrenci ve velilere fidan dağıtıldı.

Programa katılan Milli Eğitim İlçe Müdürü Uğur Sağlam, Okul Müdürü Hasan Geyik'ten proje hakkında bilgi aldı.

Sağlam, çocuklara fidanlarına iyi bakmalarını isteyerek, şunları söyledi:

"Okula yeni başlayan genç fidanlara en güzel ve anlamlı hediyesi seçmişler ve bunu bir proje haline getirerek çocuklarımıza doğa ve yeşil sevgisini aşılamayı amaçlamışlar. İnşallah öğrencilerimizin kendi bahçelerine dikecekleri fidanların yıl boyu gelişmeleri okul idaremizce takip edilecek."

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Havza'da 7 bin 255 öğrencinin ders başı yaptığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

"Yaz tatili sezonu boyunca ilçemiz ve köylerinde bulunan okullarımızın tadilat, yenileme ve bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Depreme dayanıklı olmayan okullarımızda eğitim verilmezken bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlerimiz yapılan planlama ile başka okullarda okulun bütünlüğü bozulmayacak şekilde yerleştirildi. İlçemizde toplam 52 eğitim kurumu ile 2018-2019 eğitim öğretim yılına başladık. Eğitimde 620 Anaokulu öğrencimiz, bin 845 ilkokulu öğrencimiz, 2 bin 360 ortaokul öğrencimiz ve 2 bin 430 lise öğrencimiz olmak üzere 7 bin 255 öğrenci ders başı yaptı. Bu rakamlar ilerleyen zamanlarda yeni kayıt ve nakil işlemlerinin tamamlanması ile netleşecektir."

Okul Müdürü Geyik ise projenin amacının öğrenci ve velilere verilen fidanlar ile sorumluluk ve doğa sevgisi aşılamak olduğunu belirtti.