KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, Cumhuriyet döneminde kurulmuş bir şehir olan Karabük'ün, Türk milletinin tarihinde sanayileşmeyi simgeleyen kent olmanın haklı övüncünü taşımakta olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Atatürk’ün sanayileşme yolunda aldığı kararların uygulaması olarak ülkenin ilk entegre demir çelik tesisi için Karabük'ün seçildiğini ve 3 Nisan 1937'de temellerinin atıldığını ifade eden Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl 79. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız KARDEMİR, ülkemizin değişik yerlerinde birçok tesisin kurulmasına öncülük etmiş ve fabrikalar yapan fabrika unvanı ile Türkiye’deki sanayi hareketinin öncüsü ve okulu olmuştur. Yurdumuzun birçok yerinde silinmez izlerin sahibi olan Karabük, aynı zamanda kuruluşunu kutlayan da tek ildir. Cumhuriyet ile gelişme sağlayan bir kentte yaşadığımız için ne kadar övünsek azdır. Bu vesileyle KARDEMİR ve Karabük’ün kuruluşunun 79. yıl dönümünü kutluyor, bu şehrin doğuşuna ve bugünlere gelişine vesile olanları minnetle anıyor, aramızdan ayrılmış olanlara rahmet diliyor, daha nice mutlu ve huzurlu yıllar temennisiyle herkese selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."