GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel yavuz, Kelkit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yavuz, mesajında, işgal altındaki topraklarını düşman zulmünden kurtarmak için topyekun mücadele eden Kelkitlilerin, 97 yıl önceki mücadelelerini zaferle taçlandırdıklarını belirtti.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip kahramanların, yaptıklarıyla yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başardıklarını ifade eden Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmıştır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kelkit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutluyor, vatanı uğuruna fedakarca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum."