ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kente başlatılan bisiklet ve yaya yolu çalışmaları sürüyor.

Altınordu ilçesinde 6,5 kilometrelik sahil şeridi boyunca hayata geçirilen bisiklet, koşu ve yürüyüş yolunun alanı genişletiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Konağı önünden devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Yılmaz, Türkiye'nin en uzun yaya ve bisiklet yolu güzergahının son 200 metresinin çalışma ortamını incelediklerini söyledi.

Vali Konağının arkasından itibaren rıhtımdan başlayıp Soya mevkisine kadar olan güzergahın bu bölümünü de bisiklet ve yaya yolu olarak hizmete sunacaklarını anlatan Yılmaz, "Tamamlandığında Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel bisiklet ve yürüyüş yolu, sahili ve mavi bayraklı plajları ile önemli bir yatırımı Ordu turizminin hizmetine sunmuş olacağız. Çalışmalarımızı kısa sürede bitireceğiz." dedi.

Yılmaz, yeni bisiklet yollarının yapılmasıyla bisiklete olan ilginin katlanarak devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Karadeniz'in en güzel sahillerine sahip ilçelerimizde bisiklet ve koşu yolu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Genişliği, zemini ve rengiyle dünya standartlarına uygun yeni bisiklet yolları yaptık. 3.5 metre yürüyüş, 3.5 metre bisiklet ve 2 metre kaldırımı ile güzel bir sahil güzergahı ortaya çıkardık. Rüsumat sahilinde yaptığımız projemiz de Türkiye Mimarlar Birliği tarafından en güzel peyzaj proje ödülüne layık görüldü."

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin en uzun bisiklet yolunun Ordu iline kazandırılmış olacağını vurgulayan Yılmaz, "Projemiz kapsamında rıhtım bölgesinden Soya Fabrikası'na uzanan sahil güzergahında oluşturduğumuz bisiklet yolunu, teleferik istasyonu ile Vali Konağının sahil bölümünden birbirine bağlıyoruz." diye konuştu.