GİRESUN (AA) - İstanbul'da 1980 yılında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Enver Şahin'in ismi Yağlıdere ilçesinde bir ortaokula verildi.

Yağlıdere'deki Merkez Ortaokulu'nun adı düzenlenen törenle ''Şehit Enver Şahin Ortaokulu'' olarak değiştirildi.

Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, törende yaptığı konuşmada, 38 yıl önce şehit olan Enver Şahin'in adının bundan sonra bu okulda yaşatacak olmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Öncelikle manevi değerlere sahip çıkılması gerekiyor. Bu zamana kadar şehit polis memurunun ismi yaşatılmamıştı, bu da bizlere nasip oldu.'' dedi.

Şehit Enver Şahin'in ağabeyi Fikret Şahin ise dünyada herkese nasip olmayacak şerefler olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir şehidin ağabeyi olmak mesela... Ay yıldızlı bayrağa her baktığında gurur duyarsın. O bayrak dalgalandıkça Enver'in ötelerden gülümsediğini hissedersin, için huzurla dolar. Bugün o huzurlu günlerden birini yaşıyorum. Yetkili makamlarca bu okula Enver'imizin adının verilmesi uygun görülmüş. Şehadetinin üzerinden 38 yıl geçse de adı unutulmamış. Vefa bu olsa gerek. Başta ilçemiz Kaymakamı Hasan Uğuz olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Emniyet Amiri Enes Çakır tarafından Şehidin abisi Enver Şahine çiçek takdim edildi.

Törene Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Canan Savaş, Emniyet Amiri Enes Çakır, Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.