Pandemi dönemiyle birlikte önemi bir kez daha anlaşılan Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvar Uygulamaları konusunda önemli bir kaynak, KTÜ Farabi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından yayınlandı. 
Kitabın Editörü Prof. Dr. İlknur Tosun, yazmış oldukları “Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvar Kitabı” hakkında “Kitabımızı; hekimlik hayatına ilk adımlarını atan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Diş Hekimi, Eczacı, Hemşire veya Laboratuvar Teknisyeni gibi sağlık hizmeti sunan kurumlarda görev alacak tüm bireylere hem eğitim hayatları hem de meslek hayatları boyunca kaynak olması amacıyla hazırladık. Kitabın içeriğinde; önemli noktaları vurgulamaya, ayrıntılardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalıştık. Klinik uygulamada kullanılan testlerin sonuçlarının yorumlanmasında yardımcı olabilecek bilgilere de yer verdik.” dedi.



Prof. Dr. Tosun ”Bu eserin ortaya çıkarılmasında, Anabilim Dalımızın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede görev yapmış olan öğretim üyesi hocalarımıza ve lisansüstü eğitim sırasında birlikte yol aldığımız çalışma arkadaşlarımıza verdikleri katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca kitabımızın yazım, düzenleme ve tasarım aşamalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim.“ diye ekledi. 

Prof. Dr. İlknur Tosun, son olarak kitabın tüm haklarının KTÜ Tıp Fakültesi Yardım Vakfı’na devredildiğini belirtti.