Bununla birlikte limon suyunun içeriğinde bulunan C vitamini ve sitrik asit ciltteki ince çizgiler ve istenmeyen renk bozulmaları ile mücadele etmeye yardımcı olmaktadır. Limon suyunun topikal olarak kullanımı da söz konusudur. Ancak kullanım sonrası, doğrudan güneş ışığına maruz kalındığında ciltte yanma ve tahrişe neden olabileceğinden dikkatli kullanılması gerekir.

Limon suyu içmenin cilde faydalarını ve gerçekten nasıl etkilediğini deneyimlemek için günlük beslenme rutininize eklemek gerekir. Dilerseniz ayrıca yüze limon sürmek ve faydaları ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Limonlu Su İçmenin Cilde Faydaları

  1. Limon suyu içmek ciltteki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olabilir

Sabahları aç karnına limon suyu içmek, cilt ve vücut için anti-enflamatuvar olduğu bilinen alkalin seviyesini yükselterek vücut dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

  1. Limon suyu içindeki C Vitamini, yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur

C vitamini, vücuttaki kolajen üretimini uyarır ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. C vitamini cildin dokusunu, sıkılığını artırır ve ince çizgilerin oluşmasını önlemede etkili olabilir.

  1. Limon suyunun içindeki sitrik asit, hafif sivilce ve kahverengi lekelerin tedavisinde işe yarayabilir

Limon suyu, hafif şiddetteki sivilcelerin ve cildin aşırı bronzlaşması gibi cilt, kırışıklıkları ve kahverengi lekeler gibi erken yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde yardımcı olan sitrik asit içermektedir.

  1. Limon suyu içmek cildi ve vücudu arındırmaya yardımcı olabilir.

Limonlar, cildin ve diğer hücrelerin temizlenmelerine yardımcı olur. Limon suyunun içilmesi cilt hücrelerinin toksinlerden arınmasına (detoks) yardımcı olur ve gözenekleri tıkayabilecek yabancı maddelerin ve terin dışarı atılmasını sağlar. Bu da sivilcelerin ortaya çıkma olasılıklarını azaltabilir.

  1. Limon suyunun içindeki C Vitamini, vücutta kolajen üretimine yardımcı olur

Limon, vücuttaki kolajen oluşumunda ana madde olan yüksek konsantrasyonda C vitamini içermektedir. Kolajen, cilde elastikiyetini verir ve vücuttaki cilt hücrelerinin yenilenmesinden sorumludur.

  1. Limon suyunda bulunan zengin antioksidan bileşenler cildin kendisini onarmasına yardımcı olur

Limon ayrıca cildin ve DNA'nın kendini onarma yeteneğini geliştirerek serbest radikal hasarını azaltan antioksidanlar bakımından zengindir.

  1. Limon suyu cildin ışıltılı görünmesini sağlayabilir

Su cilt için gerekli olduğundan, içerisine limon eklemek, su tüketiminizi de artıracağı için gün boyu cildinizin parlak görünmesine yardımcı olacaktır.

Limonlu su içmek için en uygun zaman nedir?

Yatmadan önce limon suyu içmenin faydaları 

Yatmadan önce ılık limon suyu içmek, cilt bakımı sağlığı ve genel sağlık açısından birçok fayda sağlayabilir ve vücudun gece boyunca toksinlerden arınmasına (detoks) yardımcı olabilir.

Vücuttaki vitaminleri, besin maddelerini ve mineralleri doğal olarak dengeler ve bu maddelerin gün içinde vücut tarafından tekrar kullanılmaları bakımından yardımcı olur. 

Limon suyu sabah kalktığınızda yenilenmiş ve enerji dolu hissetmenizi sağlayabilecek olan hormonları dengelemenize de yardımcı olabilir.    

Cilt için çok faydalı olan iyi bir gece uykusu için vücudun tam bir rahatlama durumuna geçmesine olanak sağlarken kasları ve eklemleri onarmaya da yardımcı olur.

Sabahları limonlu su içmenin faydaları

Limonlu su, sindirim sisteminin gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olduğu ve atık maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırdığı için mükemmel bir sabah içeceğidir. Uyandığımızda, yaklaşık sekiz saattir sıvı alımı yapmadığımız için vücudumuzu nemlendirmemiz gerekir.

Her sabah limon suyu içmek için 15 neden !

Limon suyu nasıl yapılır

Limon suyundan en fazla fayda elde etmek için sürekli olarak içmeniz gerekir ve ayrıca bardağın içindeki tek bir limon diliminden daha fazlasına ihtiyacınız vardır.

Limon suyu yaparken, her zaman bir şişede satılan yapay limon suları yerine taze limon kullanın.

Limon suyu yapmak için yarım limonu 200 gram kadar soğuk veya ılık suyun içine sıkın. İçeceğin olabildiğince sağlıklı olması için, filtrelenmiş su veya organik limon kullanın.

Aşağıdaki doğal ürünleri ekleyerek limon suyunu daha lezzetli ve daha sağlıklı yapabilirsiniz.

  • Birkaç nane yaprağı

  • Pekmez veya saf bal

  • Bir dilim taze zencefil

  • Bir tutam tarçın

  • Bir tutam zencefil

Ayrıca yeşil limon ve portakal gibi diğer taze narenciye dilimlerini veya salatalık dilimlerini de limon suyuna ekleyebilirsiniz.

Dilimlemeden ve kullanmadan önce malzemeleri her zaman iyice yıkayın.

Limon suyu yapmak için kullanılan limon kabuğu kalsiyum, potasyum ve C vitamini dahil bir çok vitamin, mineral ve lif içerir. Cilt için faydalı olan bu bileşenlere ek olarak limon kabuğunda bulunan polifenollerin kilo vermeye yardımcı olabileceğini düşünülmektedir.

Elinizin altında limonla yapılmış buz küplerinin olması, suya hızlıca limon eklemek için harika bir yöntemdir. Bunun için önceden taze limon suyunu buz kalıplarına koyup dondurucuya atmanız yeterli olacaktır. Gerektiğinde bir bardak soğuk veya sıcak suya birkaç donmuş limon suyu küpü atın.  Okumak isterseniz limonun cilde faydaları ‘nı anlattığımız detaylı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Güne bir bardak ılık limon suyu içerek başlayabilirsiniz ve buzdolabında gün boyunca içmek için birkaç dilimlenmiş limonla doldurulmuş bir sürahi su bulundurarak bunu gün içerisinde de kullanabilirsiniz.

Limon suyunun yan etkileri

Limon suyunun içmesi genellikle güvenlidir, ancak dikkat edilmesi gereken birkaç olası yan etkisi vardır.

Limon, diş minesini aşındıran sitrik asit içerir. Riski azaltmak için, limon suyunu pipetle içip ağzınızı suyla durulayabilirsiniz.

Mide ekşimesi söz konusu olduğunda, limon suyu mideye hem iyi hem de kötü gelebilir. Bazı insanlarda sitrik asit mide yanmasına neden olurken bazılarında ise limon suyunun alkali özellik gösterdiği için ve sindirimdeki asiditeyi azalttığı için mide ekşimesini rahatlatabilir. Sizde nasıl etki gösterdiğini görmek için deneyimlemeniz gerekir.

Bazı insanlar limon suyu içtiklerinde tuvalete daha sık gittiklerini bildirmişlerdir. C vitamininin genellikle diüretik ve üretilen idrar miktarını artıran bir madde olduğuna inanılıyor olsa da, kanıtlar limon gibi doğal kaynaklardan alınan C vitamininin idrar söktürücü etkileri olduğunu göstermemektedir.

Limon suyunu içerken fazladan tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsanız, bu muhtemelen vücuda alınan su miktarının artmasından kaynaklanıyordur.

Sonuç olarak

Araştırmalar limon suyu içmenin cilt üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğunu göstermektedir. Bunun yanı sıra, içme suyunuza limon ilave etmek gün boyunca daha fazla su içmenize ve dolayısıyla vücudunuzun nem dengesini korumasına ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Sağlıklı bir yaşamın tüm ipuçlarını paylaştığımız http://kozmetrik.com/ adresimizi ziyaret ederek merak ettiğiniz tüm cevaplara ulaşabilirsiniz !