Öncelikle www.popmundo.com üzerinden siteye ulaşıp, hemen kayıt yaptıktan, sonra sanal dünyanın en derinliklerinde inanılmaz keyifli bir yaşam sürmeye başlıyoruz. Yıllardır geniş oyuncu kitlesi ile mükemmel bir rol play deneyimi sunan Popmundo, gün geçtikçe yenilen hâli ile inanılmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Oyunun temel odağında müzik yapmak olmuş olsa da, birçok meslek grubundan tutunda şehir yönetimi, kendi içerisinde barınan dergisi ile yazarlığa, başyargıç olmaya, vali olmaya kadar uzanan geniş bir yelpaze ile bizleri içerisine çekiyor.

Yani müzisyen olmak için biçilmiş kaftan olmayabilir. Belki de iş hayatı, siyaset, tıp veya suç kariyerlerlerinden biri veya birkaçı sizin için daha uygundur? Ehh bunlarda mı ilginizi çekmedi mi? O zaman mutlu aile kurup, sevdiceğinizle bir yastıkta kocamaya ne dersiniz? Çoluk çocuğa karıştıkça zamanın ne kadar hızlı aktığını fark edeceğinizden şüphemiz yok. Popmundo size bu kadar çok farklı yaşam tarzı sunabilirken, daha fazla düşünmeyin. Popmundo’da karşılaştığımız bütün karakterler dünyanın dört bir yanından oyuna katılan gerçek insanlardır.

Popmundo Evreni’ni incelemeye başladığımız bu yazımızda müzik kariyerinden başlayıp tek tek oyun içerisinde neler yapabileceğimize birlikte bakalım.

Her popmundo yılı, gerçek zamanla, 56 gün sürmektedir. Bu da demek oluyor ki her 56 günde bir yıl daha yaşlanırsınız. Ayrıca takvimlerinizde özel etkinlikleri bulmak mümkündür. Ölüler gününde zombileri avlayabilir, Kraken'in Dönüşü’nde onun kaderini belirleyebiliriz.

Şehir Rehberi

Popmundo Evreni’nde toplam 49 şehir bulunmaktadır. Türkiye'yi İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şehirleri hâli hazırda oyunda ekli. Bu şehirlerde otel, spor salonu, restoran vs. gibi işletmeler kurup bunları yönetebilirsiniz. Her şehrin kendi valisi, başyargıcı ve yönetimi bulunmaktadır. Eğer politikaya atılmak istiyorsanız gerekli koşulları, yetenekleri öğrenip seçime hazırlanabilirsiniz!

Müzik Kariyeri 

Popmundo Evreni’nde hedefleri sahne olan maceracıların bu yolda ilerlemeleri için yetenek geliştirip hit şarkılar ile sahneleri kavurarak, yarışmaların zirvesine bayrakları diken gruplardan biri olabilirsiniz. Big Bang, Popopalooza ve Festival yarışmalarında alacağınız yarışma dereceleri ile şöhretinizi pop evrende dört bir yana duyurabilirsiniz. 3 başarıyı da kazandığınız takdirde inanılmazı gerçekleştirip artık bir Popmundo efsanesi olabilirsiniz! Tüm bu yolda alacağınız mesafe oyun deneyimi ile sizleri çok uç noktaya çıkarıp mükemmel bir rol yapma deneyimi sunacaktır. Bu yolda yanınızda olacak kişilerde tamamen sizler gibi oyunculardan oluşmaktadır.

Popmundo’da Yaşam

Popmundo temel dinamikleri ile her an yaşayan bir dünya. Müzik kariyeri dışında birçok macera var; bunları yaparak oyunu tadını çıkarabilirsiniz. Zombilerle mücadele edip, “Hiçbir Zombiden Kormuyorum“ başarısını alabilirsiniz.

Yedi Denizlere açılıp korsan olabilir, defineleri keşfedip değerli eşyalar kazanabilirsiniz.

3 arkadaşınızla birlik olup uzaya fırlatılmak için “3… 2... 1...” geri sayım sesinden sonra kendinizi uzayın derinliklerinde geçireceğiniz eğlencenin başlangıcında bulabilirsiniz. Her maceranın sonunda mutlaka bir ödül ile karşılaşırsınız. Uzayda ya gençlik iksiri yudumlar ya da 30 deneyim puanı ile oyun deneyiminize katkı sağlayacak tecrübeyi elde etmiş olursunuz. Eh tabii kazanacağınız afili başarıyı hiç söylemiyorum bile.

Bitmedi tabii…

Çorak Diyarlar’da bir yol savaşçısı olup, Çorak Diyarlar’a ait çöller üzerindeki kayıp yerleri keşfedebilirsiniz.

Ayrıca Popmundo kendini sürekli güncel tutan, yeniliklere açık ve getirdiği yeniliklerle oyuncuların her zaman gözdesi olan bir oyundur. Sizler de, Çorak Diyarlar gibi, bu ve benzeri birçok maceraları oyun içerisinde bularak eşsiz eğlence katılmış olursunuz.

Yangın alarmlarının çaldığı an, cesurca yangınlarda kurtarılmayı bekleyenlere yardıma koşarak, tutuşan gökdelenlerdeki kişileri kurtararak hem de arkadaşlarınız ile eğlenceli vakit geçirir hem de oyunda yeni başarılar kazanmış olursunuz.

Her yeni macera sizleri bir sonrakine iştahlı şekilde tutar. Zombilerle boğuşup bir zombi avcısı, yangınlara atılıp bir itfaiyeci olmak size aşırı eğlenceli geleceğinden, bir sonraki macerayı dört gözle bekliyor oluyorsunuz.

The Insider Dergisi

Oyun içerisinde kendi yayın organı bulunuyor. Evet evet yanlış duymadınız, bir yazınızı ya da karikatürünüzü yayınlatıp ünlü bir yazar, karikatürist olarak Popmundo Evreni’nde tanınma şansınız da bulunmaktadır. Hatta kendinizi geliştirdiğiniz takdirde, bu dergide editör olma şansınız bile mümkün. Dergi günlük yenileniyor ve yazacağınız yazı ya da yapacağınızı karikatür ile ödüllendiriyorsunuz. Bu sayede hem başarı kazanıyor, hem başarınızın ödüllendirildiği maddi desteğe sahip oluyor, hem de eğlencenin doruklarında Popmundo Evreni’nin genişlemesine bizzat katkı sağlamış oluyorsunuz. 

 
Karakter Sayfamız ve Başarılar

Pop evreninde yaptığımız her şey, yani bir başka deyişle kazandığımız başarılar, karakterimize ait kimlik numaramız(ID’miz), karakteri oluşturduğumuzda hangi şehrin vatandaşı olduğumuz vs. bunlar karakter sayfamızda gözükmektedir.


Yukarda gördüğünüz karakter sayfası bana ait, ( 3522971 ) ID’li Tony Perry oyun adı ile görülmektedir. Sizin de oluşturacağınız ve kazanacağınız başarılardan sonra bu şekilde bir karakter sayfanız olacaktır. Grubumuz, nakit akışımız, barlarımız ve hatta havalı VIP olmanızla gelen beyannat pencereniz ile birlikte en sevdiğimiz 3 başarıyı sergileyebiliyoruz. Sahnelerde boy göstereceğimiz sahne adımızı da yine burada diğer kullanıcılar tarafında görünebilir.

Popmundo Dil desteği

Oyun tam anlamıyla %100 Türkçe dil desteği ile bizlere sunulmaktadır. Çeviriler anlık olarak yapılmakta ve sürekli güncelleniyor. En iyi çeviriyi sağlamak için gönüllü çevirmenler var. Bu çeviriler çevirmenler tarafından yapılır ve her kullanıcının kendi anadilinde oynayarak oyundan en iyi keyif alması hedeflenir. Bunun yanı sıra Almanca, Fransızca, İngilizce-US-UK-, Portekizce gibi dil seçenekleriyle de oynamak tamamen sizlere kalmış durumdadır. Tabii ki herkesin kendi dilinde bir oyun deneyimi yaşamasının oyunculara bireysel mânada paha biçilemez bir oynanış keyfi sunacağını da göz önünde bulundurmalıyız.


Her şey güzel peki bunlar bedava mı?

Popmundo oynamak tamamen ücretsizdir. Oyun deneyimizi ücretsiz bir şekilde sürdürebilirsiniz ve hiçbir ödeme yapmadan kayıt olabilirsiniz. Oyun içerisinde VIP ve Kredi gibi oyun deneyimini üst noktaya çıkaran satın almalar mevcuttur. VIP aldığınız taktirde birçok şeyi daha kolaylaştırabilirsiniz. Kredi alıp, kredili ürünlerden istediğiniz ürün veya paketleri alarak maceralara avantajlı şekilde koşan bir oyuncu olabilirsiniz. 3 Aylık bir VIP bedeli güncel kurla 97 Türk Lirasına gelmektedir ve 3 Ay boyunca VIP üye durumunda olacaksınız. 1000 Kredi alarak oyun içerisinde dilediğinizi gibi kullanabilir, oyun seyirinize ivme kazandırabilirsiniz.


Tüm bu aktiviteleri yapabilmek için  “www.popmundo.com“ adresine girip, kaydolmanız gerekmektedir. Kaydolduktan sonra karakterinizi ve hangi şehirde doğacağını belirleyebilir, hangi isime sahip olacağını seçebilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra size özel karakterinizle Popmundo Evreni’ne adım atmış olacaksınız.