Kağıthane’de freninin patlaması sonucu kontrolden çıkan yolcu minibüsü, refüje çıkarak önce trafik tabelalarına ardından karşı yöndeki otomobile çarptı. Kaza güvenlik kameralarına an be an yansırken, kaldırımda yürüyen 2 kadın son anda ezilmekten kurtuldu.
Geçtiğimiz ay Kabataş’ta bir belediye otobüsü kontrolden çıkarak vapura binmek için bekleyenlerin arasına dalmıştı. Kaza sonucu 2 kişi, otobüsün çarparak sürüklediği taksinin altına kalarak ağır yaralanmıştı. Dün saat 09.00 sıralarında Kağıthane’de meydana gelen kazada ise tıka basa yolcu dolu olan bir minibüs yürekleri ağza getirdi. Levent’ten Kağıthane istikametine gitmekte olan Hacı İbrahim Çoruh idaresindeki 34 M 0385 plakalı minibüs, kavşaktan döneceği sırada bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs, refüje çıkarak önce trafik tabelalarına ardından da karşı yöndeki otomobile çarptı. Kaza sonucu minibüsün çarptığı otomobilin sürücüsü Mert Genco Eroğlu yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Eroğlu’nu yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Eroğlu’nun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

SANİYELERLE EZİLMEKTEN KURTULDULAR
Kabataş’ta yaşanan olayı akıllara getiren kaza, güvenlik kameralarına da an be an yansıdı. Görüntülerde kontrolden çıkan minibüs, önce trafik tabelalarına çarpıyor. Tabelaları altına alan minibüs daha sonra karşı yönden gelen otomobile çarparak durabiliyor. Kazanın olduğu sırada kaldırımdan yürüyen 2 kadın ise son anda ezilmekten kurtuluyor. 10 saniye önce bebeği ve çocuğuyla birlikte yoldan yürüyen kadın ise şans eseri kazadan kurtuluyor.
Olayı anlatan görgü şahidi Naim Deniz, “Minibüsün freni tutmamış, bayağı da hızlı geliyormuş. Diğer otomobilde buradan geçerken hem tabelaya vurdu hem de otomobile vurdu. Otomobili de biraz sürükledi. Otomobil olmasa dükkanın içine girecekti. Hem yürüyenler hem de durakta bekleyenler vardı. Toplu taşıma içi de dolu hepsi üst üste zaten onların yaptıkları da bir müşteri fazla alabilmek için yarış yapıyorlar” dedi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)