61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Adliyesinde iş izdihamı... Trabzon Ceza İnfaz Kurumlarına Sözleşmeli Personel Sınav Başvuruları sonuçlandı. Müracaatları kabul edilen adaylar bugün Trabzon Adliyesine  boy ve kilo ölçümüne çağrıldı. 
Trabzon’da Ceza İnfaz Kurumlarına sözleşmeli olarak toplamda 180 personelin alınacağı açıklanırken müracaat edenlerin sayısı ise bin 267 olarak ifade edildi. 
Türkiye’nin bir çok bölgesinden gerçekleşen müracaatlarda bin 267 adaydan 10’unun müracaatı reddedildi. 
Müracaatları kabul edilen,  bin 257 aday ise boy ve kilo ölçümleri için Türkiye’nin bir çok bölgesinden  Trabzon Adliyesinde hazır bulundu.  Bu aşamadan da başarılı çıkacak adaylar sözlü sınava tabi tutulacak.  
Adaylar arasında yer alan Ünal Serdar ise özellikle azmiyle dikkat çekiyor. Sağlık Meslek Lisesi mezunu Ünal Serdar, İnfaz Koruma Memuru olmak için 2 ayda 24 kilo verdi. 
Trabzon’un Düzköy İlçesi Nüfusuna kayıtlı ve 22 yaşında olan Serdar, “İnfaz Koruma Memurluğu alımı olduğunu duydum. İnfaz Koruma Memurluğunda boy ve kilonun önemli olduğunu öğrenince 2 ayda sıkı bir diyet yaptım. 24 kilo verdim” dedi. 
Serdar, “Devlet memuru olmak için boy ve kilo endeksine bakıyorlar. Bende 107 kiloydum. Azim ve hırsla şuanda 24 kilo verip 83 kiloya düştüm.  Tabi devlet memurluğu ilk amacımdı ama şuanda sağlık açısından da önemli olduğunu görüyorum. Derler ya her şeyde bir hayır vardır.. Bunda da aynı şekilde” diye konuştu. 
Yakınlarının kendisini gördüğünde şaşırdığını belirten Serdar, “Yakınlarım beni gördüğünde şaşırıyor. Hatta inanamayanlar bile oluyor. Herkes şaşırıyor. 
Bana ilk sordukları, “Diyetisyene mi gittin, nasıl rejim yaptın” soruları oluyor. Ben diyetisyene gitmedim. Günde bir saat spor yaptım. Ekmek, tatlı ve karbonhidrat tarzı şeyleri kestim. Akşamları yemek yememeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.