RİZE (AA) - Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, kaç kat ve yapılara kesinlikle imar ve ruhsat izni verilmediğini, bu kurala uymayanların yıkım, para cezası, suç duyurusu ve mühürleme gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Gültekin, ilçede çarpık yapılaşmanın önemli bir sorun olduğunu ifade ederek çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çalıştıklarını ifade etti.

İlçede, 2017 yılına kadar sıvasız ve ısı yalıtımsız binanın kalmayacağını belirten Gültekin, ilçedeki sıvasız binaların sıvanarak güzel bir görünüme kavuşması konusunda teşviklerinin devam edeceğini, ayrıca bu yönde uygulamaya katılmayanlar hakkında cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyledi.

Kaçak kat ve yapılar konusunda önlemler almaya devam ettiklerini vurgulayan Gültekin, "Kaçak kat ve yapılara ruhsat veremeyiz. İlçedeki bu yönde karşılaşılan durumlarda mutlaka yıkım, mühür, suç duyurusu ve para cezası gibi müeyyideleri uyguluyoruz. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağız. Kim olursa olsun affımız yoktur" diye konuştu.