Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.
Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın naaşı Diyarbakır’da düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirildi. Havaalanında yapılan karşılamanın ardından şehidin naaşı, eşi Dilek, çocukları Deniz, Mehtap ile annesi Süheyla Çiftaslan’a son kez gösterilmesi için hastane morguna kaldırıldı. Ardından şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın naaşı baba ocağı olan Dulkadiroğlu ilçesi Turanlı Mahallesi’ndeki evine getirilerek helallik istendi.
Yapılan dualar ve konvoy eşliğinde şehit polisin cenazesi tören için Ulu Cami’ye getirildi.
Ulu Cami’de düzenlenen cenaze töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal şehidin eşi Dilek ve çocuklarını teselli etti.
Bir süre şehidin kardeşi Mehmet Ali Çiftaslan’la sohbet eden Bakan Ünal, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Ulu Cami’de ikindi namazını müteakip düzenlenen tören, şehit polisin özgeçmişinin okunmasıyla başladı.
Bir süre önce Gaziantep’ten Diyarbakır’a gönüllü tayin isteyen şehit polisi, meslektaşları yalnız bırakmadı.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş milletvekilleri ve belediye başkanlarının yer aldığı tören, şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun omuzlarda Şeh Adil Asli Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına götürülmesi ile sona erdi.
(İHA)