AMASYA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edip aday adayı olması ve seçimlere katılmasının hakkı olduğunu, seçildiği takdirde Meclis'te yerini alacağını söyledi.

Bostancı, AK Parti Amasya İl Kadın Kolları Kongresi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bürokrat olduğunu, istifa edip aday olabileceğini belirtti.

Fidan'ın adaylığının önünde herhangi bir hukuki engel olmadığını vurgulayan Bostancı, şunları kaydetti:

"Biz kurumlara şahsi olarak bakmayız. Kurumlar şahsi iradeler çerçevesinde oluşmaz. Kurumların geleneği vardır. MİT'in de kendi geleneği vardır. Muhakkak başka insanlar gelir. Önemli olan MİT'in kendisine yasayla verilen görevleri yapmasıdır. İstifa etmek, aday adayı olmak ve seçimlere katılmak Hakan Bey'in hakkıdır. Seçilirse ona göre Meclis'te yerini alacaktır."

Bostancı, milletvekili aday adaylığı noktasında AK Parti'ye ilginin partinin gücünün göstergesi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin büyük bir güçle Meclis'e gireceği anlayışının kamuoyunda hakim olduğunu anlatan Bostancı, "Muhalefet tarafından da bu durum biliniyor. Bürokrasiden, akademik hayattan ve farklı mesleklerden yoğun ilgi var. Bunu bereket olarak görürüz. Hayırlı olur inşallah" dedi.